IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 december, 2021

Kim Hellberg lämnar IFK Norrköping 

IFK Norrköpings assisterande tränare Kim Hellberg lämnar föreningen för allsvenska nykomlingen IFK Värnamo. ”Jag är oerhört stolt över att ha varit en del av laget i mitt hjärta”, säger Kim Hellberg. 

Kim Hellberg kom till IFK Norrköpings ledarstab från huvudtränaruppdraget i Sylvia 2019. Efter två år som assisterande tränare i IFK Norrköping får Kim nu chansen som huvudtränare i nykomlingen Värnamo, som vann Superettan klart efter en imponerande säsong.

  • Jag är oerhört stolt över att få ha varit en del av laget i mitt hjärta. Jag vill tacka alla – ledare, supportrar, spelare, personal – för de här åren, som på många sätt varit fantastiska. Jag önskar IFK Norrköping och alla i och runt klubben all lycka framöver, säger Kim Hellberg.

IFK Norrköpings tränare Rikard Norling:

  • Kim är oerhört talangfull och han har en ljus framtid som tränare. Det har varit ett sant nöje att arbeta tillsammans med Kim, säger Rikard Norling.

Kim förlängde sitt avtal i våras, ett avtal som Värnamo nu löst ut honom från.

  • IFK Norrköping är en förening som inte bara fostrar bra spelare, utan också ledare. Vi har nu flera exempel på unga tränare, som Kim, Daniel Bäckström (huvudtränare IK Sirius) och Maths Elfvendal (målvaktstränare Parma), som utvecklats hos oss och det är något vi ska vara stolta över. Vi vill tacka Kim för hans insats och tror att våra vägar kommer mötas igen i framtiden, säger styrelsens Patrik Jönsson.

Tack och stort lycka till, Kim! 

Annonser