IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 januari, 2020

Kim Hellberg ansluter till IFK Norrköping

Vi är mycket glada över att kunna presentera Kim Hellberg som ny assisterande tränare i IFK Norrköping. ”Det är en väldigt intressant roll”, säger Kim Hellberg.

 Kim Hellberg lämnar sin roll som tränare i Sylvia, som han haft i tre säsonger.

– Det känns som att det är ett bra steg för mig att ta. Dels för att jag kommer bra överens med Jens, och han låter mig ha ett väldigt stort ansvar kring träningsmiljön. Det var en väldigt viktig del i beslutet – om jag ska vara assisterande vill jag hamna i en miljö där jag verkligen får vara med och påverka och arbeta med de saker jag är bäst på, vilket är på fotbollsplan. Det är en väldigt intressant roll, säger Kim Hellberg.

Trots sin unga ålder, 31, har han redan hunnit med åtta säsonger som seniortränare i Kimstad, Kuddby och Sylvia. Under hans fyra år som tränare i Kuddby tog han laget från division fem till division tre, och Sylvia tog klivet från division två till ett under Kims ledning.

– Jag har haft hand om fantastiska grupper, och under lång tid. Man har fått sätta sin prägel på laget och hunnit få starka band till spelarna, säger Kim Hellberg.

– Jag insåg tidigt att min största chans att få hålla på med fotboll var som tränare, och jag tänkte att börjar jag tidigt kan jag ha en fördel. De som spelat på hög nivå har en fördel på det sättet – min konkurrensfördel var att börja tidigt som tränare.

Hur kompletterar du den redan befintliga ledarstaben?

– Som det ser ut i dag behöver man ha mycket folk omkring sig. Fotbollen är så stor att det inte går att göra allt själv – du måste portionera ut saker. Jag tycker att mina starka sidor är på träningsplanen. Jens har otroligt starka sidor och jag tycker att vi kompletterar varandra bra.

– För oss är det inte en jättestor förändring eftersom Kim var med oss under stora delar av förra året, så det är en ganska naturlig övergång, säger manager Jens Gustafsson, och att det är så här IFK vill arbeta. Tränare ska – precis som spelare – kunna ta sig upp till IFK Norrköpings A-trupp.

– Kim är en väldigt skicklig instruktör på planen. Det tror jag kommer hjälpa oss att bli ännu skickligare på att kontrollera matcher och ge oss ett gemensamt språk och spelsätt på planen – det är så viktigt att alla fattar beslut för lagets bästa och vad besluten innebär för laget.

En ledarstab bygger på människor med olika kompetenser och specialiteter, menar Jens.

– Enligt mitt sätt att se det handlar det om att ha ännu skickligare människor runt mig än jag själv är, så det är helt i sin ordning kring hur vi vill bygga en ännu starkare IFK-kultur – som redan är stark.

Kim Hellberg ser mycket fram emot att ta sig an uppgiften som assisterande tränare för klubben i hans hjärta.

– Mitt favoritlag är IFK och har varit det sedan jag föddes – jag har haft årskort, åkt på bortaresor och varit på varenda läktare som finns. Det är klart att det är jäkligt häftigt att få stort inflytande och arbeta tillsammans med alla dem som jag tycker är fantastiska i ledarstaben. Att få vara i IFK, bidra och få stort ansvar kring träningar, som jag tycker är det roligaste,  i den klubb du alltid hejat på – det är klart att det ska bli häftigt. Man ser fram emot premiären mot Malmö.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Kim!

Annonser