IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 april, 2019

Kaspers danska skalle gav första vinsten

Vilken påsksmäll! I den 94:e minuten sökte Kasper Larsen bortre delen av straffområdet och fick skalla in underbara 4–3. “Det var sista möjligheten så jag gick all in. Skönt att se den gå in i mål”, log dansken efter årets första ”trea”.

Det satt långt inne, men IFK Norrköping var det lag som ville mest på Östgötaporten denna varma och sköna långfredagseftermiddag.
      Kasper Larsen personifierade det när han satsade allt på ”Gudis” perfekta frispark där det såg ut som att Hampus Nilsson bara skulle plocka ner bollen.
      Men IFK:s danske mittback såg något annat.
      – Jag såg att han kom ut på mellanhand så det var bara att sätta pannan på bollen. Det var en jättefin känsla. Som sagt så var det sista möjligheten så jag gick all in. Skönt att se den gå in i mål, sa Kasper utanför omklädningsrummet.
      Innan dess hade IFK haft ledningen tre gånger om, men där Falkenberg lyckats kvittera lika många gånger. En mycket tuff kamp blev det för IFK:arna.
      – Det var absolut inte en prestation som vi kan vara nöjda med. Men tre poäng var jätteviktigt. Det säger lite om lagets mentalitet: Att vi fortsätter köra på och köra på, även när vi hade tio man. Självklart var målet tur, men det visade också en mental styrka av laget, sa Kasper som inte var nöjd med lagets försvarsmässiga insats.
      Bakom vinsten låg också ett fint anfallsspel med tre för övrigt vackra mål signerade av Kalle Holmberg och Jordan Larsson gånger två.
      – Jag mår fantastiskt bra nu, men är lite hes efter alla sånger därute. En dramatisk match som jag tyckte vi kunde stängt lite tidigare. Därför var det fantastiskt bra av ”boysen” att kunna ordna det med det fantastiska stöd vi hade från läktarna, sa Jordan och log.
      Hans utvisning och den sista kvitteringen till trots spelade ingen roll.
      För laget ville verkligen vinna.
      – Otroligt starkt att vi har en sådan fantastisk moral och ändå lyckades sätta dit det avgörande målet. För det första är vi ett väldigt bra lag och har en tro på oss själva att vi kan skapa lägen, kan göra mål och vet hur vi ska ta oss dit, menade Jordan.
      Om sina två mål, 2–1 och 3–2:
      – Jag såg ju att ”Alle” skulle gå på skott och jag chansade att bollen skulle studsa på någon och den kom perfekt till mig, så jag tog ner den och sköt snabbt med en höger yttersida. Vid mitt andra såg jag att Kalle drev fram den och lyckades peta den till mig. Jag kunde ta emot den och borrade in den bara. Det var inte svårare än så, log Jordan.
      Även Kalle Holmberg blev stor matchhjälte under sina dryga 60 minuter. Utöver målet och assisten stod han även för en stenhård arbetsinsats i defensiven över hela banan.
      Djurgården på Tele2 Arena är nästa motståndare om sex dagar.

Matchfakta: IFK Norrköping – Falkenbergs FF 4 – 3 (2 – 1)
Målen: 1–0 (37) Kalle Holmberg, 1–1 (41) självmål, 2–1 (42) Jordan Larsson, 2–2 (49) Christoffer Carlsson, 3–2 (54) Jordan Larsson, 3–3 (87) Edi Sylisufaj, 4–3 (94) Kasper Larsen.
Varningar, IFK: Jordan Larsson (58 och 72) och Kalle Holmberg (92). FFF: Marcus Mathisen (19) och John Björkengren (45+2).
Utvisning, IFK: Jordan Larsson (72).
Domare: Magnus Lindgren.
Publik: 7 210.
IFK Norrköpings lag (3-5-2): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Lars Krogh Gerson – Ian Smith, Sead Haksabanovic (56), Alexander Fransson, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson – Christoffer Nyman (24), Jordan Larsson.
Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen, Johannes Vall, Simon Skrabb (56), Kalle Holmberg (in 24 och ut 92), Alexander Jakobsen (92).

Foto: Peter Holgersson och Josefine Loftenius/Bildbyrån

Vinnare på Halva potten-lotteriet
Första pris:
9870 kronor till lottnummer 2548
Andra pris: Solglasögon från Optiker Persson till lottnummer 4264
Tredje pris: Presentkort på Stadsvakten (värde 1000 kronor) till lottnummer 2252

Annonser