IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 april, 2024

Kärleken till IFK har ingen ålder: “Alltid närmast hjärtat”

Supporterskapet sträcker sig över generationer och når alla åldrar. “IFK Norrköping kommer alltid ligga närmast hjärtat”, säger Christer Lindberg, 80. På samma läktare som Julius Westermark, 8, och Judith Westermark, 6.

Christer Lindberg, Julius Westermark och Judith Westermark tar ton till Ett liv, ett lag samtidigt som spelarna i IFK Norrköping kliver ut till förmiddagsträning.

Syskonen släpper inte blicken från spelargången där de hoppas på att få se favoriten Christoffer Nyman dyka upp.

Christer Lindberg placerar sin läsplatta, proppfull med IFK-statistik, i knäet och ler.

Eldsjälen behöver ett par minuter för att räkna upp alla roller han haft i IFK Norrköping. En lång och trogen tjänst som innefattar allt ifrån att sälja souvenirer och matchprogram, sitta 15 år i IFK-styrelsen till en heltidsanställning 1997.

 • Jag skulle hålla ihop jakten på talanger, men det blev mer att jag jagade pengar, skrattar han.

Och behöver en stunds betänktetid innan han svarar när han såg IFK spela första gången.

 • Första IFK-matchen? Jag var här med mamma och pappa stod i mål där borta. Jag tror det var mot Helsingborg för…. ja, vad kan det vara? 70 år sedan, säger han och nickar med huvudet mot ena målet.

Pappa är såklart Torsten Lindberg.

Målvakt under IFK:s guldålder där landslagsmålvakten vann hela sex SM-guld i IFK-tröjan, samt var med i den svenska OS-guldtruppen 1948 i London. På samma rad som Christer på VM-läktaren följer Julius Westermark storögt vad som sker ute på konstgräset.

När publiken välkomnades tillbaka till arenorna efter pandemin, så klev Julius in på en allsvensk match för första gången.

Tillfället kunde knappast varit bättre.

IFK vann med 3-1 mot Hammarby inför en fotbolls-utsvulten storpublik på PlatinumCars Arena och det tändes en låga för IFK och gå på fotboll som idag brinner högintensivt.

 • Jag kan nästan alla klacksånger, säger åttaåringen och nynnar igång “Stjärnan är blå, tröjan är vit”.
 • Det är min favorit också, fyller Judith i och har stenkoll på att första IFK-matchen på plats för hennes egen del var Häcken hemma förra året.

Det skiljer 75 år mellan Christer Lindberg och Judith Westermark. När IFK Norrköping spelar handlar det inte om att vara gammal eller ung. Mötesplatsen på läktaren kring favoritlaget är en plats för alla.

 • IFK är alltid närmast hjärtat. Jag har hela tiden planerat mitt liv efter hur de spelar. Det är härligt i medgång och jobbigt i motgång, men engagemanget är lika stort hela tiden. Jag jobbar med IFK-historik idag. Det är mycket viktigt att värna historien, anser Christer Lindberg.

Han, Julius Westermark och Judith Westermark kommer all vara på plats för att se och stötta IFK mot Gais på söndag. En trio som är säkra på ett bra IFK-resultat för båda damerna och herrarna i helgens allsvenska matcher.

 • Varför? För att IFK är bra, säger Julius Westermark.

IFK Norrköping – GAIS 14/4 14:00, Allsvenskan, PlatinumCars Arena, discovery+ 

 • Säsongskort herr eller kombo ger inträde till matchen. Köp säsongskort eller biljetter på hemsidan.
 • Hemmamatchtröjan är här! Du hittar den på ifkshop.se eller i souvenirbutiken på arenan.
 • Sportbaren vid Curva Nordahl får finbesök! Från klockan 13:15 intervjuas den tidigare IFK-spelaren Bobbie Friberg da Cruz av Mårten Mellberg. Biljett till Curva Nordahl krävs för inträde.
 • I Sportbaren vid Curva Nordahl serveras öl + hamburgare/pizza för 149kr.
 • Vinn en matchanvänd spelartröja! Inför denna match tävlas Dino Salihovics och Isak Ssewankambos tröja ut. Tävla här.

Annonser