IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

31 december, 2022

Kapten Totte Nyman förlänger med IFK

Ring klocka ring. Christoffer “Totte” Nyman förlänger med IFK Norrköping. Kaptenen och Norrköpingssonen har skrivit på ett nytt fyraårskontrakt.

Christoffer “Totte” Nyman behöver ingen närmare presentation. Norrköpingssonen och IFK-kaptenen är klar för en fortsättning hos föreningen i sitt hjärta.

  • Det känns jättebra att få fortsätta spela för den här föreningen som betyder väldigt mycket – och att få vara kapten. Nu får man vara med och bygga upp någonting igen efter en tuff förra säsong. Jag vill vara med på den här resan och tror starkt på oss, säger han.

Det tidigare kontraktet går ut nu vid årsskiftet – men det nya är påskrivet och klart – som gäller i fyra år.

  • Jag ville se vad det fanns för möjlighet att få ett sista äventyr någon annanstans. Sen var IFK på tapeten hela tiden och var minst lika aktuellt. Nu blev beslutet att jag stannar i IFK och jag är hur glad som helst över att få vara kvar, säger Nyman.

Vad har du för tankar om framtiden?

  • Det blir en nystart på många sätt där Glen med ledarstaben får börja från början med att bygga upp sitt tänk med en lång försäsong. Det ska bli spännande att se vad vi kan få ut det här året. Med tanke på förra säsongen ska man sätta realistiska mål, men framöver tror jag det kan bli väldigt bra.

IFK Norrköpings sportchef Tony Martinsson är mycket nöjd med att ha fått Nymans underskrift på pränt.

  • Det är extremt viktigt att det blev klart med den fantastiska person och fotbollsspelaren han är. Han är den allsvenska spelaren just nu som har gjort mest mål i serien. Det är alltid svårt att hitta de här målskyttarna och han är den som också jobbar extremt hårt och sätter nivån över hur vi vill framstå. Vi vill vara ett hårt jobbande lag som ger allt från första till sista sekunden – och det gör Totte. Han symboliserar IFK Norköping och är en viktig kulturbärare. Det blir ett fantastiskt bra avstamp inför det nya året, säger Martinsson.

Ordföranden Sakarias Mårdh är också nöjd med påskriften och säger:

  • Det går inte att överskatta Christoffer Nymans betydelse. Föreningen har jobbat hårt för att få Tottes påskrift och vi är väldigt glada över att vi nu har gått i mål med det. Vi har haft en bra dialog hela vägen och känt att vi vill framåt tillsammans. Kontraktet skickar en tydlig signal om att vi är på rätt väg inför 2023 – där vi har vår kapten med oss. Det är viktig för IFK och hela Norrköping att han är kvar.

IFK Norrköping önskar med denna nyhet alla supportrar och partners ett gott nytt år.

Annonser