6 april, 2024

Kanutte Fornes efter segern: “Att få spela tävlingsmatcher kommer göra oss gott”

Det blev storseger i genrepet inför OBOS Damallsvenskan när IFK Norrköping slog Gamla Upsala SK. Inlånade Sara Kanutte Fornes slog till med två tidiga mål i matchen som slutade 6-1 till kamraterna.

Nyförvärvet Sara Kanutte Fornes gjorde de inledande minuterna till sina. Redan i fjärde minuten gjorde hon 1-0 efter att ha snappat upp returen från Sabina Ravnells avslut. 2-0 fick hon in i den sjunde minuten när hon på ett tillslag placerade in bollen intill stolpen med sin vänsterfot. Innan första halvlek blåstes av lyckades även Ravnell slå in 3-0 på volley och Maja Regnås Valcic petade in 4-0 efter hörna.

Andra halvlek är lite jämnare och GUSK har en period tidigt i halvleken där de får etablera lite offensivt spel, men IFK kommer tillbaka. Amerikanskan Sam Cary kan göra 5-0 när hon stångar in bollen i mål efter en hörna. IFK byter in flera av sina yngre talanger från bänken och de unga tjejerna fortsätter tillsammans med resten av laget att dominera matchbilden. Gästerna får dessvärre spräcka Linds nolla. Ett inlägg mot box styrs ut till en välplacerad anfallare som placerar bollen i nät. I matchens sista minut gör kamraterna 6-1. Molly Wiklander slår ett fint inspel till Fanny Andersson men målvakten blockerar bollen, den rinner däremot ut till Sofia Skuthälla som sprungit med i anfallet, akademispelaren kan då enkelt slå in bollen till matchens sista mål.

Tvåmålsskytten Sara Kanutte Fornes efter slutsignal

• Det var jättekul att spela idag! Det funkade väldigt bra relationsmässigt med mig och de spelarna som är runt mig så vi fick öva mycket anfall.

Vad tyckte du om vår insats denna match?

• Första halvlek är bra. Vi står emot deras press, men vi kanske blir lite väl låsta offensivt ibland. Vi behöver höja tempot i våra bollförflyttningar i framtiden så vi kan skapa ännu fler fina anfall.

En vecka till premiären av OBOS Damallsvenskan, hur känns det?

• Det är bra för oss, vi har väntat länge nog nu när vi inte spelat i cupen heller. Att få spela tävlingsmatcher kommer göra oss gott.

IFK Norrköping – Gamla Upsala SK 6-1 (4-0): Träningsmatch, PlatinumCars Arena

Mål: 1-0 Sara Kanutte Fornes 4′, 2-0 Sara Kanutte Fornes 7′, 3-0 Sabina Ravnell 19, 4-0 Maja Regnås Valcic 34′, 5-0 Sam Cary 64′, 5-1 Sofia Pålsson (88′), 6-1 Sofia Skuthälla 90+3′

Startelvan: Emma Lind – Elin Rombing, Maya Antoine (46′), Maja Regnås Valcic (74′), Sam Cary – Elsa Burvall, Fanny Andersson – Sabina Ravnell, Svea Rehnberg (46′), Alexandra Hellekant (82′) – Sara Kanutte Fornes (64′)

Avbytare: Filippa Fransson, Freja Lindwall (46′), Lovisa Carmblad (74′), Agnes Karlsson (64′), Molly Wiklander (46′), Sofia Skuthälla (82′)