IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 november, 2023

Kalley inför Varberg: “vi känner oss inte tillfredsställda”

Årets sista hemmamatch i Allsvenskan 2023 står för dörren när tabelljumbon Varbergs BoIS gästar Platinumcars Arena på måndag 19:00. “Vi har bra koll, vi ska bara vara påkopplade och inte bli överraskade. Då blir det nog bra”, säger vänsterbacken Yahya Kalley inför drabbningen.

Kamraterna från Norrköping är frustrerade över att den goda prestationen mot Malmö FF senast inte gav poäng. Guldjagande MFF fick med sig 1-0 genom Isaac Kiese Thelin då hemmalagets egna kvalité i sista tredjedelen inte var tillräckligt vass. Med två omgångar kvar av den allsvenska säsongen är ambitionen att avsluta på bästa sätt och på måndag får laget sin chans när de spelar hemma på Platinumcars Arena för sista gången detta år. Motståndarlaget heter Varbergs BoIS och senast lagen möttes hämtade IFK upp 1-0 underläge till 3-1 vinst efter mål av Totte, Vito och Khazeni på Påskbergsvallen.

Yahya Kalleys speltid har varierat under säsongen men vänsterbacken har på det senaste spelat mer och står noterad för 90 minuter i två raka matcher, vilket hjälpt den egna formen i sin tur enligt honom själv…

  • Jag tycker det känns bra och det visar sig när man får mer kontinuitet och speltid, det syns på plan tycker jag också vilket är kul.

Det har varit olika konstellationer och formationer i backlinjen detta år, vad föredrar du för roll?

  • Tycker inte jag har någon preferens, det viktigaste är att helheten i laget funkar och att vi har bäst förutsättningar att vinna matchen. Så det spelar ingen roll om jag ombeds spela klassisk vänsterback eller wing back.

En sista match på hemmaplan återstår, vad känner du inför matchen?

  • Det gäller att vi studsar tillbaka nu. Det var stundtals bra mot Malmö men vi känner oss inte tillfredsställda efter den matchen utan vi vill bara studsa tillbaka på vinnarspåret nu.

Vad förväntar du dig för matchbild mot Varberg?

  • Det kommer bli mycket kamp, så är det mot fysiska Varberg som gärna gillar att spela längre. Vi har bra koll, vi ska bara vara påkopplade och inte bli överraskade. Då blir det nog bra.

 

IFK Norrköping

Från sin åttonde plats har IFK fyra poäng upp till sjuan Kalmar FF och bara tre mål skiljer från Mjällby på nionde plats.

Både Anton Eriksson och Daniel Eid är avstängda inför matchen mot Varberg då de blev varnade mot MFF senast.

Tabelläget: 8:a – 38 poäng – 41 mål/40 insläppta – 11 – 5 – 12

Flest mål: Arnor Traustason och Christoffer Nyman 8st

Flest framspelningar: Vito Hammershoy-Mistrati 6st

Varbergs BoIS

Hallänningarna sitter kvar på jumboplats, vilket de gjort sedan 6:e omgången, och kommer så göra till säsongens slut då de ligger 10 poäng bakom Degerfors på femtonde plats.

På sina fem senaste matcher har man gjort 2 mål men samtidigt släppt in 10st i egen bur.

Tabelläget: 16:e – 15 poäng –  22 mål/ 61 insläppta – 3 – 6 – 19

Flest mål: Dion Krasniqi 5st

Flest framspelningar: Vinícius Nogueira 3st

IFK Norrköping – Varbergs BoIS: Allsvenskan omgång 29, måndag 6/11 klockan 19.00, Platinumcars Arena. 

Annonser