IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 mars, 2019

Kalle Holmberg efter vinsten mot Malmö FF

Under fredagen spelade IFK Norrköping match mot Malmö FF på Östgötaporten, matchen slutade 4-1.

– Jag tycker vi kommer ut lite svagt första tio men sedan tycker jag att vi tar över matchen och spelar bra fotboll, vi får utdelning på våra chanser i första och leder med 3-1 och sedan i andra blir vi lite baktunga men det är inte så konstigt med tanke på att Malmö är bra med bollen och vi leder, men i det stora hela en jättebra genomkörare, sa en nöjd Kalle Holmberg.

 

I början på första halvlek blev IFK Norrköping hårt tillbakapressade av Malmö som tryckte på och inte alls oväntat gjorde de matchens första mål. IFK reste sig efter målet och lyckades komma i genom på högerkanten flera gånger, där kom utdelningen. I den 36 minuten passade Ian Smith fram Jordan Larsson som kunde skjuta in kvitteringen. Sead slog in en hård boll i straffområdet som tog på en försvarare och in i mål, och IFK hade vänt. Snabbt efter kunde Kalle skarva in 3-1. Han sa såhär om sitt mål:

 

– Vi har snackat om att hitta ytor i boxen och vi jobbar på det varje match och varje träning att komma i dem ytorna. Jag såg att bollen går ut till Gudi och jag vet att han är en jättebra fotbollsspelare och han satte in bollen jättebra och det var bara att fullfölja löpningen och sätta dit den.

 

IFK kom ut lika piggt i andra som hur de slutade den första halvleken.

 

– Vi sa att vi skulle vara lite nogare i defensiven, ligga lite mer kompakt och inte låta deras mittbackar ta fram bollen så mycket som de gjorde i första och det tycker jag att vi korrigerar hyfsat bra, vi låg kompakt i andra. Jag tycker vi löser det på ett bra sätt, vi vet att de är skickliga men vi är nöjda med prestationen och framförallt att vi vinner.

 

Isak Pettersson storspelade och höll siffrorna nere och på slutet kunde Almqvist sno åt sig bollen och rulla in enkelt matchresultatet, 4-1.

 

Nu väntar Sarpsborg 08 hemma på onsdag och efter det, genrep mot Rosenborg, innan allsvenskan drar igång.

 

Olle Peterson

 

Årskort och biljetter kan du alltid köpa här på ifknorrkoping.ebiljett.nu
Souvenirer hittar du
här i vår IFK Shop

Annonser