IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 juni, 2021

Julius Lindgren blir spelande målvaktstränare

IFK Norrköpings målvakt Julius Lindgren blir tills vidare spelande målvaktstränare. “Min ambition är fortfarande att konkurrera och spela, men det här uppdraget kommer säkert att utveckla mig på andra sätt”, säger Julius Lindgren.

Julius Lindgren började spela fotboll i IFK Norrköping och är nu inne på sin sjätte säsong i A-laget. Under samtliga säsonger har ”Julle” haft Maths Elfvendal, som nu lämnat för italienska Parma, som tränare.

  • Vi har haft ett arbetssätt med Maths som vi jobbat med i flera år – det vill vi bevara och fortsätta utveckla. Min ambition är fortfarande att konkurrera och spela, men det här uppdraget kommer säkert att utveckla mig på andra sätt. Vi tror att det här är den bästa lösningen just nu, säger Julius Lindgren.
  • Vi har vridit och vänt på vad som är bäst för målvakternas fortsatta utveckling och vi vill försöka bibehålla arbetssättet i så stor utsträckning som möjligt. Julius har jobbat med Maths över en femårsperiod och kan arbetssättet utan och innan, och han har själv idéer för hur vi kan bibehålla och utveckla det. Oscar (Jansson) har varit med i dialogen om den här lösningen och det här har varit ett viktigt beslut för honom, säger huvudtränare Rikard Norling.

“Julle” har redan påbörjat sitt nya uppdrag som spelande målvaktstränare och Rikard Norling förklarar vad det innebär.

  • Julle kommer att vara med i tränarstabens kollektiva planeringsarbete. Julle har ansvar för träningsplanering, träningsgenomförande och träningsanalys för målvakterna. Gällande matcher tar han inte över Maths ansvar för fasta situationer, det gör Vedran (Vucicevic). Julius kommer ansvara för målvakternas matchplan, genomförande och matchanalys. Vi kommer att noggrant utvärdera den här förändringen för att se om det är vår långsiktiga lösning.

Annonser