IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 december, 2019

Julbrev från klubbdirektör Jens Magnusson

Ett fotbollsår går snabbt och det har blivit dags för att försöka summera 2019 och samtidigt blicka framåt lite mot 2020.

Det är nog sällan förväntningarna varit så högt ställda på IFK Norrköping som i år. Säsongen 2018 avslutades makalöst starkt sätt och resulterade i Stora silvret efter en allsvensk epilog i Göteborg där gulddrömmen levde i allra högsta grad för alla ditresta från Östergötland. Lägg därtill ett riktigt starkt transferfönster och det var inte bara i Norrköping som förväntningarna var stora. Även den samlade fotbollsexpertisen i Sverige började lyfta fram Peking som en guldkandidat. En ny situation för klubben helt klart. Men flera nya spelare innebär ofta också en tid att spela ihop laget. Säsongen inleddes alltför svagt för att vi skulle blanda oss in i toppstriden på allvar. Men den avslutades på samma sätt som 2018. Otroligt starkt och med mindre rotation i spelartruppen inför 2020 så ser vi fram emot den kommande säsongen med en stark framtidstro. Malmö FF på Östgötaporten i premiären den 6 april blir en rivstart på säsongen och stor värdemätare direkt. Köp årskort och säkra din plats redan nu!

Men det spelades inte bara allsvensk fotboll i Norrköping 2019. Det var nämligen året när Europaspelet kom tillbaka till stan och där laget mötte Europa i en ny matchdräkt. En inte helt okontroversiell fråga men vi summerar en europakampanj som gick bra ekonomiskt och som skapade uppmärksamhet i fotbollsvärlden. Första matchen spelades på klassiska Richmond Park i fina Dublin och avslutades nere i ett varmt Israel. Däremellan hade också ett besök i Lettland avhandlats. Jag tror att alla känner samma sak när man blickar tillbaka på sommaren. Detta vill man uppleva igen. Snart och helst varje år! Spel i Europa utvecklar föreningen på alla plan.

Vårt damlag var återigen inblandade i toppstriden i division 1 men föll tyvärr på mållinjen igen. Men jag kan lova alla att hela laget är taggat för att byta ut den där försmädliga andraplatsen mot en serieseger nästa år. Kom gärna till Östgötaporten under året och stötta laget. Det är de verkligen värda och det är spelare och ledare som verkligen brinner för den blåa stjärnan! Även på ungdomssidan svarade flera av våra Akademilag för starka insatser och Sylvia säkrade med marginal ett nytt kontrakt i division 1. Framtiden ser helt klart ljus ut!

Även utanför plan har det hänt mycket. Vi lanserade inför säsongen koncept på marknadssidan där vi kopplade ihop våra verksamheter på ett nytt sätt. Vi kan nu se delar av resultatet av detta. Parken Event & Arena AB, som driver vår restaurang, konferens och eventverksamhet, svarar för ett rekordår. Både omsättningsmässigt och resultatmässigt. Mässor, konferenser, företagsevent och matcharrangemang har utvecklats på ett fantastiskt sätt och året avslutades på ett riktigt starkt sätt då 2 000 julbord under 2018 blev drygt 4 000 julbord under 2019. Vår tränings- och friskvårdsanläggning, IFK Performance Center AB, har fortsatt att utvecklas och avslutar året med svarta siffror i de sista månadsboksluten vilket är mycket glädjande. Här skapas dessutom unika förutsättningar för fotbollsverksamheten varje dag. Det har även hänt en hel del även på fastighetssidan. AB Norrköpings Idrottspark har investerat friskt under året. Både på Östgötaporten och i vår nya akademianläggning ute på Himmelstalund. Ny belysning, vändkors i entréerna, ny storbildsskärm och anpassningar till ännu mer kommersiella ytor som kan hyras ut är exempel på detta. Men den kanske viktigaste investeringen är den för framtiden. Äntligen blev Himmelstalundsprojektet verklighet och här kommer unika förutsättningar att skapas för att utbilda framtidens IFK-spelare.

En annan viktig satsning var den digitala. En helt ny digital plattform sjösattes under året och flera spännande nyheter är på gång inför året som kommer. Ett annat fokusområde för föreningen är merchendise. Vi har tagit små steg framåt under året och kommer att fortsätta satsningen här. Hoppas på en hel del bilder på vår jultröja i olika medier under dagen. Vi har nu också presenterat matchtröja ett av tre och här kan jag lova nytänk i varje ställ. Givetvis med respekt för tradition och historia.

Med detta vill jag tacka alla som bidragit  till att driva vår förening framåt, ni vet vilka ni är! Men ett särskilt tack vill jag ändå skicka till våra supportrar som stöttar laget på ett fantastiskt sätt. På hemmaplan och på bortaplan. I Dublin och i Timrå. Ni betyder oändligt mycket, tack för allt ni gör!

God Jul och Gott Nytt År!

 

Jens Magnusson

Klubbdirektör

Annonser