16 maj, 2019

Jordan Larssons mål sänkte ÖSK

Han vet sin plats inne i boxen. Jordan Larsson var där han skulle och dunkade in 2–1 som gav tre sköna poäng hem till stan. “Det var en väldigt skön seger som alla i laget, klubben och fans behövde”, jublade Jordan efter segern mot Örebro.

Firandet med fansen var efterlängtat och det blev en realitet för IFK-spelarna efter den rättvisa vinsten mot Örebro SK.
      Före paus var gästerna spelmässigt överlägsna och kunde också ta ledningen när Alexander Fransson fullföljde ett anfall och med vänstern kunde trycka dit 0–1 redan i den tredje minuten.
      – Klart det var skönt att få 0–1 tidigt. Helt klart så hade vi kontroll över dem. De skapade egentligen ingenting samtidigt som vi malde på och skapade lägen, tyckte ”Alle”.
      Dock kvitterade Carlos Strandberg i inledningen av andra när han tryckte upp bollen i nättaket bakom chanslöse Isak Pettersson.
      Men IFK:arna kunde ta tillbaks taktpinnen och fick så smått igång sitt vägvinnande spel från de första 45 minuterna.
      Helt klart en styrka.
      Och när Jordan Larsson forcerade in 2–1 efter en timmes spel exploderade Curva Nordahl bakom Oscar Janssons mål.
      – En långboll där Kasper såg mig perfekt och sedan kunde jag slå in den mellan benen på målvakten. Jag kunde gjort två-tre mål idag, log Jordan i CMore efteråt.
      Men det behövdes inte.
      Jens Gustafssons manskap höll undan och såg även till att Örebro inte kom särskilt nära det egna målet under slutskedet på matchen.
      – Det var en väldigt skön seger som alla i laget, klubben och fans behövde. Extremt viktigt att vi kunde leverera tre poäng, sa Jordan.
      Han var imponerad över hur laget åter tog kommandot.
      – Klart det var psykologiskt jobbigt när vi vet att vi lett matcher tidigare i år och då är det ännu lättare att man tänker på det. Då var det extremt starkt att vi kom tillbaks och höll undan. Väldigt skönt att vi kunde fortsätta spela, fortsatte IFK:s nummer elva.
      Som gjorde sitt sjätte mål för säsongen.
      – Viktigt när man inte gjort mål på ett par matcher, men viktigast var att vi vann idag. Det sitter i självförtroendet. Får jag spela mycket så vet jag vad jag kan och vad jag är bra på. Får man som anfallare göra mål så gör man ännu fler när man hittar flytet, menade Jordan Larsson.
      Segern var årets första på bortaplan.
      På måndag finns nya möjligheter när GIF Sundsvall gästar Östgötaporten.

Matchfakta: Örebro SK – IFK Norrköping 1 – 2 (0 – 1)
Målen: 0–1 (3) Alexander Fransson, 1–1 (48) Carlos Strandberg, 1–2 (60) Jordan Larsson.
Varningar, ÖSK: -. IFK: Alexander Fransson (53).
Domare: Mohammed Al-Hakim.
Publik: 5 152.
IFK Norrköpings lag (3-5-2): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Rasmus Lauritsen – Lars Krogh Gerson, Alexander Fransson, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson (83), Simon Skrabb (88) – Kalle Holmberg (71), Jordan Larsson.
Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Henrik Castegren, Christoffer Nyman (71), Egzon Binaku (88), Andreas Blomqvist, Alexander Jakobsen, Sead Haksabanovic (83).