IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 mars, 2021

Jóhannes Kristinn Bjarnason klar för IFK Norrköping

IFK Norrköping har gjort klart med den 16-årige mittfältaren Jóhannes Kristinn Bjarnason. ”Många isländska spelare har lyckats här och jag ska jobba hårt för att också göra det”, säger Jóhannes.

Islänningen, född 2005, ansluter från KR Reykjavik. I höstas gjorde han debut för klubben i både isländska cupen och ligan. Jóhannes har också representerat Islands U16-landslag.

  • Jag är väldigt glad över att komma till IFK Norrköping. Många isländska spelare har lyckats här och jag ska jobba hårt för att också göra det. Jag ser fram emot att dra i gång, säger Jóhannes.

Jóhannes tar samma steg som Ísak Bergmann Jóhannesson, Oliver Stefansson och Finnur Tómas Pálmason tidigare gjort. Jóhannes, som är son till IFK Norrköpings nya U19-tränare Bjarni Gudjonsson och kusin till Ísak Bergmann Jóhannesson, blir alltså den fjärde unga islänningen i IFK Norrköpings trupp.

  • Jóhannes är en talangfull mittfältare som har goda förutsättningar att lyckas i IFK Norrköping. Jag ser mycket fram emot ett långsiktigt samarbete med Jóhannes och att följa hans utveckling, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling.

Patrik Jönsson, ledamot i styrelsen, kommenterar värvningen så här:

  • Det är en spännande rekrytering som ligger i linje med vårt sätt att förvärva unga, utvecklingsbara spelare. Det är ett resultat av vårt fina samarbete med Island och min kamrat från tiden som spelare – Stefan Thordarson.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Jóhannes!

Annonser