IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 februari, 2020

Jens: “Sista förberedelsen inför Svenska Cupen”

Imorgon klockan 19.00 kliver IFK Norrköping ut på Östgötaporten för att spela träningsmatch mot Jönköpings Södra.

J-Södra slutade fyra i Superettan 2019, och hittills i år har de hunnit med att spela tre träningsmatcher: en 2-0-seger borta mot Örebro SK, 1-0-förlust borta mot Norrby IF och i lördags drog Malmö FF det längsta strået och vann med 3-2 i Malmö.

I fredags vann IFK Norrköping hemma mot isländska Breidablik med 4-2.

– Det var bra att få de här två matcherna, vi var i behov av det. Fler och fler spelare är på väg att friskna till, och jag tycker att det var ett stort steg framåt mot Breidablik i förra matchen. Det var bra att vi fick göra fyra mål och vinna, säger assisterande tränare Stefan Hellberg.

IFK Norrköping har fortsatt en del spelare otillgängliga inför morgondagens match.

– Som helhet så är det en liknande trupp vi kan ta ut till denna matchen som till matchen mot Breidablik. Trots det har vi en mer positiv syn på de spelarna som inte är 100 procent redo än – de går framåt varje dag, och det känns bra när det snart är tävlingsmatch, säger manager Jens Gustafsson inför matchen.

Träningsmatchen mot J-Södra är den sista innan tävlingssäsongen drar igång – på söndag börjar Svenska Cupen för IFK Norrköpings del, när Halmstad BK gästar Östgötaporten.

– Det känns bra inför att det snart är tävlingsmatch, men det är de spelare som varit med och kunnat spela hittills som behöver hjälpa oss i första tävlingsmatchen nu på söndag. Den här matchen är ju sista förberedelsen inför den, säger Jens Gustafsson.

Truppen: Isak Pettersson, Julius Lindgren, Egzon Binaku, Rasmus Lauritsen, Henrik Castegren, Lars Krogh Gerson, Alfons Sampsted, Christopher Telo, Kevin Álvarez, Manasse Kusu, Simon Thern, Andreas Blomqvist, Ísak Bermann Jóhannesson, Lucas Lima, Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic, Carl Björk, Jonathan Levi.

Mer information om matchen imorgon hittar du om du klickar HÄR.

Annonser