IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 november, 2019

Jens Magnussons ord efter den sista allsvenska matchen 2019

Att besöka Östgötaporten för att se IFK Norrköping spela skall alltid vara en positiv upplevelse. De sportsliga resultaten kommer alltid att variera över tid men vi har som mål att alltid kunna erbjuda våra besökare säkra, trygga och stämningsfulla arrangemang.

Att arrangera en match av den typen som spelades i lördags är en väldigt stor utmaning och innehåller många olika aspekter att beakta och förhålla sig till. En sådan har varit den stora andrahandsförsäljningen av biljetter och årskort som tyvärr förekommit och som försvårat planeringsarbetet. Mycket publik från Stockholm hamnade därmed på fel sektioner. Vi har, tillsammans med bland annat förbund, myndigheter och motståndarlag, förberett oss i flera veckor för att göra detta på ett så bra sätt som möjligt. Trots detta kan jag konstatera att matchen i lördags blev långt ifrån blev den positiva upplevelsen som vi hoppats på för flera av våra besökare.

Det stöd som klubben och laget har känt under hela året är helt ovärderligt. Oavsett om man befunnit sig i Dublin eller i Sundsvall så har det varit helt fantastiskt och man blir lika stolt varje gång. Stödet hemma i Norrköping är alltid lika starkt och har blivit en stor framgångsfaktor för laget. Curva Nordahl är något som vi alla är otroligt stolta över men självklart är all publik lika viktig för oss. Oavsett vilket sektion man sitter på eller vilket typ av supporter man är. Både jag och laget hade så otroligt gärna velat ge er en seger till att glädjas över i Allsvenskans sista match. Tyvärr blev det inte så även om laget stod för en stark insats. Men jag vet att många gick hem besvikna av helt andra anledning än detta. Detta är såklart aldrig acceptabelt och till alla er vill jag förbehållslöst be om ursäkt samtidigt som jag hoppas på ert fortsatta stöd för världens finaste kamratförening.

Direkt efter slutsignalen påbörjades det viktiga utvärderingsarbetet. För trots att många saker gick bra under ett extraordinärt evenemang så finns det saker som hade kunnat göras annorlunda och bättre och det tar vi med oss i vårt fortsatta arbete. Vidare har vi ett stort arbete framför oss i att återställa vår arena efter guldfirandet. Det gjorde ont i hjärtat att se förödelsen när alla lämnat Östgötaporten efter matchen men även här har vi en bra dialog med inblandade parter. Slutligen vill jag från botten av mitt hjärta tacka för det fantastiska stöd som vi fått under hela säsongen. Nu går vi in i en spännande tid och snart kommer det att spelas fotboll på vår hemmaborg igen. Då hoppas jag att just Du är på plats!

Jens Magnusson

Klubbdirektör

Annonser