IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 mars, 2020

Jens: “Jag förväntar mig ett heltaggat IFK”

Imorgon spelar IFK Norrköping en avgörande match i Svenska cupen mot Falkenbergs FF. “Jag förväntar mig ett heltaggat IFK och att vi får hjälp av IFK-publiken att ta oss vidare i cupen”, säger Jens Gustafsson inför matchen.

Morgondagens motståndare leder grupp 5 efter att ha vunnit båda matcherna. Först vann de mot Tvååkers IF med 3-1, och därefter blev det seger mot Halmstads BK med 1-0. Mot HBK drog Falkenberg på sitt ett rött kort i den 37:e minuten, men lyckades trots det få dit segermålet med knappa kvarten kvar att spela.

IFK Norrköping har spelat ihop tre poäng genom en 1-0-seger mot HBK och en 2-1-förlust mot Tvååker. För att IFK ska vinna gruppen krävs det att man slår Falkenberg med minst två mål, och att inte Tvååker gör så många mål mot HBK att deras målskillnad blir bättre än IFK:s (just nu IFK 0, Tvååker -1).

– Vi ser fram emot matchen. Vi är revanschsugna efter förra matchen och vet att vi måste vinna med två mål. Vi kan ställa upp med en full trupp, vilket är glädjande. Vi kan vara slagkraftiga på ett helt annat sätt över 90 minuter än vi kunde mot Tvååker. Då hade vi bara 14 man, viket gjorde att alternativen var väldigt få, säger Jens Gustafsson dagen innan match.

– Vi visste att det skulle bli en tuff grupp, och nu möter vi Falkenberg som har högst status av motståndarna i form av att de är i Allsvenskan. Vi förväntar oss den tuffaste matchen hittills, men jag förväntar mig ett heltaggad IFK och att vi får hjälp av IFK-publiken att ta oss vidare i cupen – det vore fantastiskt.

Truppen: Isak Pettersson, Julius Lindgren, Lars Krogh Gerson, Henrik Castegren, Rasmus Lauristen, Filip Dagerstål, Christopher Telo, Ian Smith, Alexander Fransson, Manasse Kusu, Simon Thern, Andreas Blomqvist, Ísak Bergmann Jóhannesson, Kristoffer Khazeni, Jonathan Levi, Carl Björk, Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic.

Matchen börjar 16.30 – publikinformation hittar du om du klickar HÄR.

Årskorten gäller i Svenska cupen, om vill du köpa biljett till imorgon – klicka HÄR.

IFK Norrköpings damer spelar träningsmatch mot IFK Hallsberg på Östgötaporten klockan 13.40. Det är gratis entré – välkommen dit!

 

Annonser