IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

26 juni, 2020

Jens inför matchen mot ÖFK: “Har mycket kvar att jobba med”

IFK Norrköping har inlett Allsvenskan med tre raka segrar, och imorgon är siktet inställt på en ny sådan borta mot hittills segerlösa Östersunds FK. “Vi behöver fortsätta på vår väg att bli så bra vi kan”, säger manager Jens Gustafsson inför matchen.

Sommarvärmen har slagit till med full kraft mot Norrköping under den senaste veckan, men det är inget som har stört IFK Norrköpings förberedelser.

– Det har väl inte varit några större problem. Vi har sett till att förbereda oss innan och efter träningarna för att kunna agera i hettan som råder, säger Jens Gustafsson.

Östersund, som slutade tolva och två poäng över kvalstrecket 2019, har hittills spelat ihop en poäng.

Vad har du för minnen från matcherna på Jämtkraft Arena?

– Det första som kommer upp är besvikelsen efter cupfinalen, och även avslutningen i matchen förra året som blev en besvikelse, säger Jens.

I cupfinalen 2017 blev det 4-1 till Östersund, och förra året vann Östersund med 2-1. Då kvitterade Jordan Larsson i den 65: minuten och IFK tryckte på för ett segermål, men istället för ett sådant kontrade ÖFK in 2-1 på övertid.

– Sen minns jag också när Arnor Sigurdsson gjorde sin debut från start 2018 och gjorde två mål på 20 minuter, men det är klart att det man minns närmast är avslutningen av matchen förra året så det är inga goda minnen direkt.

I premiären förlorade ÖFK borta mot Hammarby med 2-0, i omgången efter blev det samma förlustsiffror mot Sirius och senast blev det 0-0 mot Örebro.

Vad är det för Östersund du har sett i år?

– De har spelat lite olika, men de har varit lite rakare i sitt spel. I senaste matchen mot Örebro var det en hyfsat jämn match med försvarsinriktade lag. Östersund har under ett antal år fått bygga om sina trupper, och det tar ett tag att göra det, så det är en del spelare man inte känner till fullt ut.

Full pott och tre mål i snitt per match. Vilka delar tycker du ändå går att förbättra?

– Många, egentligen alla delar. Det är så pass tidigt i säsongen och vi behöver fortsätta på vår väg att bli så bra vi kan. Vi är bara i början av den och har mycket kvar att jobba med.

Senaste fem mötena:

  • 3-0 IFK – ÖFK    21/7 2019      Allsvenskan
  • 2-1 ÖFK – IFK     14/7 2019     Allsvenskan
  • 4-2 IFK  – ÖFK   28/10 2018   Allsvenskan
  • 0-2 ÖFK – IFK    5/5 2018       Allsvenskan
  • 0-2 IFK – ÖFK    27/8 2017     Allsvenskan

Matchen mot Östersund med avspark 15.00 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

Annonser