IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 december, 2020

Jens Gustafsson lämnar IFK Norrköping

Efter fem år som manager har Jens Gustafsson och klubben kommit överens om att gå skilda vägar.

Bästa IFK kamrater.

Idag blev det klart att Jens Gustafsson avslutar sitt arbete som manager i IFK Norrköping 2020-12-31. Efter fem år som manager har Jens Gustafsson och klubben kommit överens om att gå skilda vägar.

Båda parterna är överens om att det nu är dags att avsluta samarbetet som en del i IFK Norrköpings fortsatta utvecklingsarbete i syfte att befästa IFK Norrköping som Sveriges bästa fotbollsklubb.

Jens som manager har utvecklat IFK Norrköping på ett förtjänstfullt sätt under sina fem år i föreningen. Tillsammans med och tack vare Jens arbete så har IFK Norrköping etablerat sig som en av de främsta klubbarna inom svensk fotboll. Under åren som manager har han tillsammans med sin organisation lyckats med bedriften att bygga en föreningskultur som utvecklar spelare och ett lag som levererar goda sportsliga resultat – ett arbetssätt som också har skapat goda ekonomiska förutsättningar för IFK Norrköping.

Jens har gjort stora och betydande insatser för föreningen och vi är övertygade om att Jens kommer vara fortsatt uppskattad i sina kommande uppdrag.

Patrik Jönsson och Sakarias Mårdh, IFKs styrelse:

“Vi har haft bra samtal med Jens under processen och är nöjda över att ha nått en överenskommelse som vi bedömer är bra för båda parter. Vi önskar Jens lycka till i framtiden och tackar för ett väl utfört arbete under åren för IFK Norrköping”!

Jens Gustafsson:

”Jag vill på det här sättet tacka alla som gjort de här 5 åren i IFK Norrköping till oförglömliga år. Tack till alla spelare och ledare som arbetat outtröttligt för att utveckla både laget och organisationen. Jag vill rikta ett speciellt tack till alla våra supportrar som starkt bidragit till mina bästa minnen av klubben. Det har varit ett privilegium att få inspireras och utmanas av alla vars hjärta klappar för laget och klubben och jag kommer för alltid att minnas er med värme och glädje. Det känns även oerhört bra att bidragit till att skapa de ekonomiska förutsättningarna som tryggar IFK för framtiden. Slutligen vill jag tacka staden Norrköping som fått mig att både känna mig välkommen och hemma.”

Processen att hitta Jens efterträdare och en översyn av föreningens sportsliga organisation är pågående och arbetet sker i ett högt tempo i syfte att befästa IFK Norrköping som Sveriges bästa fotbollsklubb.

Styrelsen har som ambition att fortlöpande informera föreningen, dess medlemmar och intressenter om det pågående arbetet.

Ett liv, ett lag!

Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Styrelsen i IFK Norrköping FK

Annonser