IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 juli, 2019

Jens Gustafsson inför Saint Patrick’s Athletic FC

Under torsdagen går IFK Norrköping in i Europaspelet 2019. På andra sidan står Saint Patrick’s Athletic FC från Irland. Här är Jens Gustafsson tankar inför matchen.

IFK Norrköping är på plats på Irland för att ta sig an den första matchen i Europa League. I kvalomgång ett möter man Saint Patrick’s Athletic FC på Richmond Park under torsdagskvällen.

– Det är en klassisk irländsk arena med en anrik historia och det är en härlig utmaning som väntar oss och vi känner oss väl förberedda. Det ska bli fantastiskt inspirerande att gå in i denna turnering. Vi vill få med oss ett bra resultat härifrån, säger Jens Gustafsson.

 

Vad är det för typ av motstånd man kan vänta sig?

– Det är ännu svårare än normalt att sia om eftersom det är ett motstånd vi aldrig har mött. Man vet aldrig riktigt vart matchbilden tar vägen eftersom vi inte känner motståndarnas spelare individuellt heller. Vi har sett mycket men samtidigt så behöver man mötas och mätas med varandra för att lära känna motståndet mer. Det vi har noterat är att de är väldigt raka i sitt spel, väldigt fysiska och staka och välorganiserade.

 

Hur ser truppen ut?

– Truppen är väldigt bra just nu. Alexander Jakobsen är hemma, han behöver lite mer träningar. Sen har vi Pontus Almqvist som fortfarande är på rehab, annars är alla friska.

 

Tänker man annorlunda kring matcher ute i Europa?

– Det avgörs på 180 minuter men annars är det en vanlig fotbollsmatch.

 

Truppen presenteras under morgondagen.

 

Annonser