IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 juni, 2020

Jens Gustafsson inför premiären: “Spelarna har jobbat fantastiskt bra under den här tiden”

Imorgon spelas det äntligen allsvensk premiär på Östgötaporten. Drygt tre månader efter den senaste tävlingsmatchen är det stora skillnader på IFK Norrköping då och nu enligt manager Jens Gustafsson.

Vad har du för känslor i kroppen så här kvällen innan den allsvenska premiären?

– Det är en efterlängtad dag som väntar oss imorgon. Bara glädje kommer fram när jag tänker på morgondagen, det ska bli jättekul.

Du har gett intrycket av att vara nöjd med vart laget står efter årets rekordlånga ”försäsong”, vad är det mer specifikt du tycker ser bra ut?

– Främst kontrasterna mot hur vi såg ut innan pandemin satte klorna i världen. Då var många spelare på väg tillbaka från en längre frånvaro och hade inte hunnit komma i form. Vi hade liksom inte fått ihop det på ett sätt som är önskvärt då vilket jag tycker att vi fått nu, utan att för den sakens skull veta exakt vart vi står eftersom vi inte spelat några matcher. Men vi kan åtminstone lägga en rörig tid bakom oss och skulle vi under den röriga tiden gått in i Allsvenskan så skulle det säkert ha blivit en jobbig start. Det känns utav den anledningen ganska bra att börja nu och vi känner oss mycket mer redo. Spelarna har jobbat fantastiskt bra under den här tiden och det ska bli kul att visa upp oss.

Är det svårare än vanligt att förbereda laget inför match med tanke på bristen på information om motståndet?

– Nja. Vi ägnar så mycket mer tid åt oss själva och vad vi ska göra och vi har lagt otroligt mycket tid på vårt egna spel. Men det är ju klart att vi vet mindre om Kalmar än vi hade vetat om vi sett de spela, vilket vi inte gjort på länge, och så vidare.

En regelförändring som gjorts inför säsongen är att det nu är tillåtet med fem byten per match istället för tre, vilket Jens ser väldigt positivt på.

– Jag tror att det kommer att gynna alla lag oavsett bredd i truppen och gynna fotbollen. Det är mycket bra.

En annan är att transferfönstret flyttats vilket gjort att Eric Smith och Abdulrazak Ishaq är spelklara redan imorgon.

Är båda med och konkurrerar om en plats i startelvan?

– Absolut! Det är spelare som känner till IFK sedan innan och då är det egentligen bara pappersarbetet det handlat om. Båda är definitivt med och konkurrerar.

Hur ser det ut i truppen i övrigt?

– Vi har några spelare som inte är uttagningsbara till morgondagen. Det är Alexander Fransson, Julius Lindgren, Kristoffer Khazeni och Oliver Stefansson det handlar om. I övrigt så är vi friska och det ser ganska bra ut.

Hela föreningen längtar till den dagen våra läktare kan fyllas med er fantastiska supportrar igen. Fram till dess ses Allsvenskan via Dplay och tecknar du abonnemang här så går en del av pengarna till IFK Norrköping.

Annonser