IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 juli, 2019

Jens Gustafsson inför Östersunds FK hemma

Under söndagen är det återigen dags för allsvensk fotboll på Östgötaporten. Motståndet heter Östersund och så här tänker Jens Gustafsson inför den matchen.

På övertid blev vi hårt straffade när vi flyttade upp laget och gick för vinst då Östersund ställde om och fick segermålet på matchens sista spark. En rejält brutal 1–2-förlust, Jens?

– Ja, det var ett bittert avslut. Vi började lite energifattigt och tog inte det initiativet som vi önskade, men stod för en stark upphämtning i andra där vi ville betydligt mer och också skapade målchanser. Det vi tar med oss är att vi efter paus inte landade i första halvlekens insats igen. Där såg vi också mer centrala aspekter där vi var mer påkopplat än när matchen startade, så det finns många saker ifrån andra halvan där vi agerade bra.

 

Mot Häcken fick vi uppleva sköna känslor när vi snabbt studsade tillbaks efter deras kvittering och kunde vinna med 2–1?

– En tuff match mot ett bra Häcken där vi agerade kollektivt väldigt bra, jobbade disciplinerat och tog tillvara på de chanserna som bjöds. Dessutom att vi fredade målet på ett alldeles lysande sätt när vi tagit ledningen med 2–1. Som helhet var det en mycket bra allsvensk fotbollsmatch.

 

Tror du på en liknande matchbild i returen mot ÖFK med två lag som vill trilla boll?

– Ja, det tror jag absolut. Återigen blir det en kamp om bollinnehavet som vi verkligen vill vinna och på så sätt ta initiativet från början när vi visar upp oss på vår hemmaplan. Vi vill se till att kontrollera matchbilden längre stunder än vad vi gjorde uppe i Östersund.

 

Text: Jonas Nordholm

Annonser