IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

26 april, 2019

Jens Gustafsson inför matchen mot Malmö FF

Under söndagen spelas det allsvensk fotboll på Östgötaporten igen. IFK Norrköping gästas av Malmö FF klockan 17.30.

I den senaste allsvenska matchen för IFK Norrköping blev det ett oavgjort resultat. IFK hade ledningen länge men Djurgårdens IF lyckades kvittera på slutet, 1–1 blev slutresultatet. Malmö FF kommer med tre raka segrar i ryggen och det blir en spännande match på Östgötaporten.

– Väldigt rolig och inspirerande uppgift som vi har framför oss. Det är ett starkt Malmö FF som kommer hit, men vi går alltid ut på Östgötaporten med ett stort självförtroende och i de tillfällena har det slutat väl för oss när vi har mött Malmö. Vi ska se till att samla all den kraft vi kan och gå ut med en bra attityd till matchen, säger Jens Gustafsson.

IFK Norrköping har inlett Allsvenskan med en vinst, 3 oavgjorda och en förlust.I den senaste matchen på Östgötaporten vann man med 4–3 mot Falkenberg. Nu väntar en match mot ett topplag.

– Attityden kommer bli oerhört viktig. Varje spelare måste stå upp för sig själv och för lagets bästa. Gör vi det med vårt spelsätt med den intensiteten som vi har visat många gånger kan vi mäta oss.

Under året har IFK Norrköping både behållit spelare men också värvat in flera stycken.
I dagens trupp finns det mer än 25 användbara spelare att tillgå.

– Det är tätt matchande och nu ser vi att en bred trupp gör nytta. Den kommer vi absolut använda, avslutar Jens Gustafsson.

Truppen till matchen mot Malmö presenteras senare.

Fotograf: Simon Larsson

Annonser