IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 april, 2019

Jens Gustafsson inför matchen mot Djurgårdens IF

På torsdag reser IFK Norrköping till Stockholm och Tele2 Arena för att ställas mot serieledande Djurgårdens IF.

Säsongens första trepoängare säkrades mot Falkenbergs FF i en match som svängde ordentligt.

-Det är svårt att summera den insatsen, det gick väldigt upp och ner under matchen. Vi skapade många målchanser samtidigt som vi släppte till lite för många också. Vi såg inte så trygga ut som vi vill men vi ska nog inte älta det för mycket, utan vi ska fira att vi tog tre poäng och vi kämpade hela vägen in för att det skulle bli så. Omständigheterna att vi fick en man utvisad var också försvårande.

IFK Norrköping tog ledningen i matchen vid inte mindre än fyra tillfällen.

-Att avgöra med en man mindre, det tycker jag är starkt men vi har tappat lite för många ledningar för att se mellan fingrarna när det gäller den biten. Vi jobbar hårt med tryggheten i försvarsspelet och hur vi ska agera i olika situationer. Sedan vet vi att det kan ta lite tid innan man finner den tryggheten och det behöver vi ha tålamod i.

Nu ställs vi mot ett Djurgården som efter fyra omgångar leder Allsvenskan.

-Djurgården har ett väldigt starkt lagbygge där man framförallt rekryterat starkt i ett antal fönster i rad nu. De har också rekryterat erfaret vilket gör att man ser starka och stabila ut. Man har också haft en väldigt bra start av Allsvenskan och det är klart att det är ett väldigt bra lag som vi ställs mot. Det kommer att utkräva en rejäl prestation från våran sida.

Jordan Larsson blev utvisad senast och Christoffer Nyman klev av. I övrigt ser det bra ut i truppen.

-Jordan är indisponibel efter sitt röda kort och ”Totte” har inte återhämtat sig från sin smäll. Det är väl det vi vet idag och sedan är ganska många i truppen i övrigt uttagningsbara, avslutar Jens.

Matchtruppen släpps under morgondagen.

Supporterinformation inför matchen.

Annonser