IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 april, 2019

Jens Gustafsson inför Kalmar FF borta

Under lördagen är det dags för allsvensk match igen. IFK Norrköping åker till Guldfågeln arena för att möta Kalmar FF.

I den förra matchen i Allsvenskan slutade mötet mellan IFK Norrköping och AIK 0-0 på Östgötaporten. Den allsvenska hemmapremiären bjöd inte på några mål men alla de 14 162 på plats fick se ett starkt IFK-spel.
– Känslan är att vi har skapat oss ett starkare självförtroende inför denna match. Förra matchen kommer inte hjälpa oss mer än just det. Vi måste upp i prestation igen, vi måste upp i vårt sätt att spela över hela planen. Men det känns som vi står på en stabilare grund efter förra matchen, säger Jens Gustafsson.
Kalmar FF har precis som IFK Norrköping inlett säsongen med en förlust och en oavgjord match.
– Vi vet att det kommer bli en fysisk match så vi måste ställa upp på det. Sen vill vi uppträda exakt som vi gjorde den första perioden i matchen mot AIK i veckan. Där har vi kommandot, driver på spelet, tar initiativ med bollen och vill vara med att påverka matchen. Samtidigt måste vi respektera att Kalmar har många individuellt skickliga spelare så vi måste ha en balans i laget.
Jens Gustafsson förfogar över en stark trupp med många spelare som är aktuella till att starta mot Kalmar FF. Två matcher är gjorda i Allsvenskan, hur ser du på truppen och dess utveckling?
– Vi älskar allihopa! Truppen är byggd för att vi känner att vi vill vara slagkraftiga nu och i framtiden så den tycker jag är väl sammansatt. Vi ser en stor potential och att spelarna hela tiden tar kliv i sin utveckling Den IFK-kultur som vi har byggt upp vinner mer förtroende och fler ställer upp på vad vi gör som IFK-spelare.
Truppen kommer inom kort.

Annonser