IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 augusti, 2019

Jens Gustafsson inför IF Elfsborg

Managern har ordet: ”Vi bygger för varje vecka och på sikt en stark trupp”

Ett mållöst kamratmöte mot IFK Göteborg där vi också uppvisade en stark defensiv. Matchen innehöll för övrigt två lag som verkligen ville vinna och stod upp väl, Jens?

– Ja, det var en tuff match i en matchintensiv tid där vi lyckades vara så pass stabila att vi fick en pinne. Vi hade inte den där kraften och spetsen framåt och skapade inte tillräckligt med målchanser, men under omständigheterna får det ändå anses som godkänt. Anledningen till att vi höll tätt vill jag återigen peka på lagets förmåga att offra sig för lagets bästa. Det medförde att vi kunde freda eget mål på bästa sätt.

 

Vilka fördelar med detta täta matchande ser du för gruppen ur det långa perspektivet?

– Som jag sagt tidigare så ser jag bara fördelar. Vi bygger på sikt en väldigt stark trupp där många får speltid och det i sin tur medför att det är många som blir piggare och starkare för varje vecka som vi kommer och spelar i den här intensiteten och hetluften.

 

Den senaste veckan har vi fått in två fina nytillskott i Christopher Telo och Maic Sema?

– Telo är en spelare som alla känner till och när han gav signaler att han ville hem var det en självklarhet för oss att ta emot honom. Han har varit med och byggt upp det IFK som är idag och han ska fortsätta vara en viktig kulturbärare även i framtiden. Maic är en spelare som vi haft ögonen på under en längre tid, men där våra vägar av olika anledningar inte har kunnat korsats förrän nu. Nu har vi jobbat hårt för att han ska kunna jobba för oss och vi är glada att han kommit hem och får dra på sig IFK-tröjan. Han vill alltid ha boll, är smart och bollskicklig. En spelare som inte behöver någon längre startsträcka utan som kan gå in och spela omgående.

 

Elfsborg är ett välspelande lag och ett motstånd som alltid bjuder på underhållande matcher lagen emellan?

– Ja, båda lagen har samma sätt av spelartyper som gör att det blir en mycket offensivt präglad fotboll. Även det här blir en utmaning som vi ska köra på i och försöka göra vårt yttersta i att bjuda vår fina hemmapublik på en bra match.

Annonser