IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 augusti, 2019

Jens Gustafsson inför hemmamatchen mot Helsingborgs IF

Efter tre raka bortamatcher vänder IFK Norrköping nu hem till Östgötaporten för att sparka igång den sista tredjedelen av Allsvenskan. Så här tänker Jens Gustafsson inför söndagens match mot Helsingborgs IF.

En stark seger borta mot IK Sirius och avancemang i Svenska Cupen. Hur summerar du den senaste veckan?

-Veckan har varit till full belåtenhet. Jag tycker att vi under tuffa omständigheter hanterade Sirius på ett bra sätt. Sedan kunde vi ta oss upp till Timrå och med hjälp av att vi använde hela truppen på ett sätt som var rätt för den matchen kunde vi vinna även där. Det var många spelare som visade framfötterna och det ska bli kul att följa deras utveckling.

Vi har hållit nollan i fyra raka Allsvenska matcher. Är defensiven något som prioriterats extra på slutet?

-Det ska jag inte säga, men däremot har vi varit väldigt lojala som lag och jobbat stentufft för varandra. Vi har haft bra balans i laget och alla har ställt upp på vad som krävs. Det har varit jätteviktigt och gjort att vi varit svåra att göra mål på.

Nu möter vi ett Helsingborg som för andra gången den här säsongen bytt tränare.
Vad kan det senaste bytet betyda inför den här matchen?

-Dels är det väldigt kort varsel att göra några större förändringar och dels så tror jag att man är smarta nog för att inte göra det också. Jag tror inte att det har så stor påverkan i hur HIF kommer uppträda här.

-Vi ska dra nytta av det tempo vi har klarat av att hantera under längre tid och försöka styra matchbilden i ett högt tempo. Sedan måste man som alltid respektera att det finns en motståndare som vill stoppa det men framförallt vill jag att vi tar initiativet.

Är hela truppen tillgänglig till morgondagens match?

-Hela truppen är skadefri men vi har haft lite halv-sjukdomar i veckan som vi ska titta på innan vi spikar matchtruppen och startelvan.

-Ísak Bergmann Jóhannesson kommer att spela med U19 i helgen och Manasse Kusu, Pontus Almqvist, Carl Björk och Julius Lindgren spelar med Sylvia.

Annonser