IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

31 augusti, 2019

Jens Gustafsson inför hemmamatchen mot Hammarby IF

Under söndagen spelar IFK Norrköping hemmamatch på Östgötaporten igen. Cirka 15000 biljetter är sålda till toppmötet mot Hammarby och så här tänker Jens Gustafsson inför matchen.

Det bjöds på mycket fin och underhållande fotboll i 5–0-vinsten mot Helsingborg, Jens?

– Ja, jag är väldigt stolt över hur vi uppträdde på planen, spelarna gjorde det helt fantastiskt. Vi ser tillbaks på en mycket bra vecka där killarna har jobbat enormt hårt. Mot Helsingborg klarade vi av att spela i ett annat tempo än vad vi har gjort i tidigare matcher så just nu är vi väldigt bra som lag och grupp tillsammans.

Även positivt att du har många fler än elva spelare som kan gå in och prestera?

– Absolut, det är en fördel så klart att det är många spelare som håller en väldigt hög kvalitet. Det grundar sig i att spelarna har jobbat med sin egen utveckling hela tiden, oavsett mina beslut så jobbar de stentufft för att bli så bra de någonsin kan för att nå sin fulla potential. Det är väldigt kul att följa dem i den inspirerande processen.

Kan man rentav säga att den här formen grundar sig i att laget också spelat sex Europa League-matcher?

– Absolut, jag tror att vi har växt otroligt mycket i den matchintensiteten och tempot som vi har spelat i och klarat av det och hela tiden byggt på och byggt på. Men vi har också varit väldigt professionella under den här tiden, vilket jag tycker märkts tydligt.

En ny häftig publikmatch står för dörren när Hammarby IF gästar i detta toppmöte?

– Det kommer bli en bra match som vi ser fram emot. De är ett väldigt, väldigt bra lag som är offensiva och frejdiga. Det kommer bli en match som kommer att utmana oss och vi hoppas på ett fortsatt starkt stöd från våra fans.

Matchtruppen publiceras senare under lördagen.

Annonser