IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

7 augusti, 2019

Jens Gustafsson inför Hapoel Beer-Sheva

Managern har ordet ”Temperaturen börjar skruvas upp ännu mer nu”

Totala 3–0 på FK Liepāja gav fortsatt spel i Europa League. Äventyret går vidare för IFK Norrköping och efter fyra raka vinster känns det som att ni nu är inne i matchandet, Jens?

– Ja, och det är samma sak där vad gäller temperaturen att den nu skruvas upp mer och mer. Nu ställs vi mot en ännu tuffare utmaning där det krävs en prestation över 180 minuter för att vi ska gå segrande ur den fighten. Hittills tycker jag att vi har hanterat de olika matchbilderna helt okej, det är bara andra halvlek mot Saint Patrick’s hemma som vi är missnöjda med. Dom här matcherna är utmanade och tuffa och det krävs att man klarar av att hantera matchbilden för dagen vad de kräver och det tycker jag vi gjort. Men nu behöver vi förstå att vi ska fortsätta göra det ännu lite bättre för att ta oss längre.

 

Vilka styrkor ser du framförallt att Hapoel Beer Sheva har?

– Det är ett lag som är bra på alla sätt och vis med många individuellt bollskickliga och bra spelare. En match som verkligen kommer bli väldigt tuff. Dom är väldigt bra i sitt kontringsspel och har bra offensiva spelare. En spelskicklig enhet överlag egentligen.

 

Och under torsdagen byggs en ny Europakväll för alla att minnas?

– Jamen verkligen! Jag hoppas också att vi får ännu mer publik och mer stöd än i de två tidigare matcherna, för det här är något som vi alla behöver göra tillsammans för att bygga ett svårslaget Nya Parken.

 

Text: Jonas Nordholm

Annonser