IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

31 juli, 2019

Jens Gustafsson inför FK Liepaja

IFK Norrköping är framme i Lettland för den andra matchen i kvalomgång två. Så här tänker Jens Gustafsson inför den avgörande matchen.

På Östgötaporten blev slutresultatet 2-0. Det gör att IFK Norrköping går in i den andra matchen med ett bra resultat.

– Det är en rolig uppgift som står framför oss och jag tycker vi lade en bra resultatmässig grund på Östgötaporten. Detta gör att vi går in med en stark tro på oss själva in i denna match. Vi vet att vi kommer möta ett FK Liepaja som kommer att slita hårt för att ändra på resultatet. Vi behöver vara väl förberedda på att göra en stabil match i sin helhet, säger Jens Gustafsson.

 

Hur tror du denna match kommer att utspela sig?

– Vi förväntar oss en anstormning med tanke på resultatet på hemmaplan så vi måste hålla emot. Sen blir det viktigt att spela vårt spel och se till at vi är aktiva matchen igenom.

 

Har du fåttt några rapporter på hur Liepaja spelar på hemmaplan?

– Vi har självklart sett Liepaja där men som vi har lärt oss när det gäller matcher liknande dessa så blir det en tuff fight hela vägen in. Det gäller verkligen att vi spelar vårt spel hela vägen in.

 

Hur ser truppen ut?

– Från matchen i Göteborg faller Manasse Kusu bort som inte får delta i Europa. Ian Smith är också hemma sjuk. Tillkommer gör Alexander Fransson, Filip Dagerstål och Isak Bergmann Johannesson. Isak är alltså med i truppen för första gången när det gäller tävlingssammanhang för IFK Norrköpings A-lag.

 

Vad säger du om Isak?

– Vi har att göra med en alldeles speciell spelare med tanke på hans ålder. Han har växt otroligt mycket de senaste månaderna han har varit hos oss. Han behöver själklart fortsätta arbeta för att få ihop kroppen men det är en exeptionellt bra spelare.

 

Vad tror du om stödet på plats?

– Jag har fått till mig att det kommer bli lika stark uppslutning som i Dublin och det stödet vi hade där var fantastiskt. Vi kommer jobba stenhård för att få en fin kväll tillsammans.

 

Truppen som är på plats i Lettland:

1. Isak Pettersson

2. Henrik Castegren

3. Rasmus Lauritsen

4. Lars Krogh Gerson

5. Christoffer Nyman

6. Kasper Larsen

7. Alexander Fransson

8. Gudmundur Thorarinsson

10. Simon Skrabb

14. Egzon Binaku

17. Kalle Holmberg

20. Kevin Alvarez

21. Simon Thern

23. Andreas Blomqvist

24. Gustav Jansson

25. Filip Dagerstål

27. Isak Bergmann Jóhannesson

70. Alexander Jakobsen

91. David Mitov Nilsson

99. Sead Haksabanovic