IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 juli, 2019

Jens Gustafsson inför bortamatchen mot Östersunds FK

IFK Norrköping lämnade Dublin under fredagsförmiddagen. Idag anlände laget till Östersund och tränade på Jämtkraft Arena under kvällen.

IFK Norrköping och Jens Gustafsson har haft en fin vecka så här långt. Först en seger mot BK Häcken i söndags och sedan en ny sådan mot Saint Patrick´s i torsdags.

-Jag vill vänta med att sammanfatta veckan tills efter morgondagen när vi spelat ytterligare 90 minuter. Men vi har skaffat oss ett bra utgångsläge rent förutsättningsmässigt för att veckan ska bli bra. Vi går in i den här matchen med bra känslor.

Under matchintensiva perioder är förberedelserna extra viktiga.

-Förberedelserna inför morgondagens match började direkt efter att vi tackat våra supportrar i Dublin. Vi har varit noggranna i vårt efterarbete från den matchen och alla spelare har individuella program för hur man ska återhämta sig i form av mat, sömn, dryck och träning. Det är ett genuint arbete som ligger bakom där framförallt Dale Reese, Bosse Almcrantz, Marcus Falk Olander och ”Gädda” tar hand om den biten.

Under matcherna mot BK Häcken och Saint Patrick´s har IFK ställt upp med identiska startelvor. Imorgon kan Jens och ledarstaben komma att förändra på några positioner.

-Utan att säga för mycket så behöver vi hantera morgondagens match med några andra spelare än de som startat nu under dessa matcher. Jag vill inte gå in på hur många eller vilka men det är en förutsättning för att vi ska klara oss långsiktigt i den här perioden.

Vad förväntar du dig för typ av match imorgon?

-Det är två lag som mår bäst av att ha bollen så det blir säkert en kamp om den i första hans. Sedan tror jag att det blir en ganska öppen tillställning med två lag som gärna går framåt.

Hur är läget i truppen?

-Vi tog oss iväg från Dublin utan några större skavanker. Truppmässigt ser det väldigt bra ut, avslutar manager Jens Gustafsson.

Annonser