IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 maj, 2019

Jens Gustafsson inför bortamatchen mot Örebro SK

Under torsdagen reser IFK Norrköping till Örebro och Behrn Arena för bortamatch mot Örebro SK. Båda lagen står på åtta inspelade poäng var hittills och det står viktiga poäng på spel.

Efter en tuff inledning av säsongen är Jens Gustafsson fast besluten att vända trenden.

-Efter den tunga förlusten mot IFK Göteborg så finns det olika vägar att gå, en del väljer att bryta samman och en del väljer att växa. Vi har enats om att ta oss an den här utmaningen på ett sätt där vi alla kommer göra vad vi kan för att göra laget bättre.
-Vi måste ta oss an den här typen av motgångar som kommer under säsong och det tycker jag att spelargruppen har svarat bra på. Vi ser fram emot morgondagens första utmaning där vi ska vinna tillbaka förtroendet, säger manager Jens Gustafsson.

Efter den senaste matchen pratade du om att prestationen var ett fall framåt även om vi åkte på en tung förlust. Vad är det konkret vi tar med oss från den insatsen?

-Jag tycker att vi uppträdde mer som IFK Norrköping. Då menar jag att vi pressade våra motståndare till misstag, vi hade många stunder i matchen där vi hade långa anfall, om vi tappade bollen var vi snabbt där och kunde ta tillbaka den och vi skapade en hel del målchanser också. Det är de sakerna som vi vill fortsätta se framöver också.

Utöver det, hur tar vi oss an Örebro SK imorgon?

-När det blåser motvind så visar vi vår innersta karaktär och det kommer att visa vad vi förtjänar i slutändan. Det är viktigt för oss att vi tar oss an utmaningen och det kan man inte göra med en dålig attityd, mindre hårt arbete eller egocentriska tankar utan här måste vi samla kollektivet och jobba hårdare än någonsin.

Hur viktig blir publiken i lägen som dessa?

-När Curva Nordahl la i den högsta växeln strax innan minut 80 senast var jag ganska övertygad om att det skulle hjälpa oss att få in ett segermål. Tyvärr hade vi inte marginalerna med oss den matchen men stödet är enormt viktigt för oss och det är i tillfällen som dessa vi behöver det som mest.

Hur ser läget i truppen ut?

-Pontus Almqvist börjar närma sig kollektiv träning. Egzon har varit med litegrann mellan de senaste matcherna och är uttagningsbar, men inte redo för 90 minuter. Ian Smith är fortfarande inte uttagningsbar, avslutar Jens.

IFK Norrköping har tagit ut följande 20 spelare till morgondagens match.
Två kommer att plockas bort innan avspark.

Truppen:
1. Isak Pettersson
2. Henrik Castegren
3. Rasmus Lauritsen
4. Lars Krogh Gerson
5. Christoffer Nyman
6. Kasper Larsen
7. Alexander Fransson
8. Gudmundur Thorarinsson
9. Johannes Vall
10. Simon Skrabb
11. Jordan Larsson
14. Egzon Binaku
17. Kalle Holmberg
20. Kevin Álvarez
21. Simon Thern
23. Andreas Blomqvist
25. Filip Dagerstål
70. Alexander Jakobsen
91. David Mitov Nilsson
99. Sead Haksabanovic

Supporterinformation till dig som stöttar IFK på plats i Örebro.

Annonser