IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 september, 2019

Jens Gustafsson inför bortamatchen mot Malmö FF

Efter ett två veckor långt landslagsuppehåll så är det dags för match i Allsvenskan igen. IFK Norrköping har under lördagen rest till Malmö och under söndagen väntar Malmö FF på Stadion.

Hur har uppehållet varit, Jens?
-Efter matchen mot Hammarby så splittrades gänget och det var sex-sju spelare som åkte iväg med olika landslag, vilket vi är väldigt stolta över. När det kommer uppehåll som dessa så gäller det att vila framförallt mentalt och att inte köra på som vanligt, de här pauserna kommer väldigt sällan så den vilan har vi tagit. När vi har tränat så har vi däremot tränat väldigt hårt för att öka vår förmåga att spela i högt tempo och under de sista dagarna har det varit fullt fokus på matchen som väntar oss imorgon.

Känner man att uppehållet kom lägligt efter en intensiv period eller olägligt efter fyra raka segrar?
-Det är helt beroende på vilken väg man tror är bäst och jag tror på den optimistiska vägen. Då spelar det ingen roll vad som hänt i det vi inte kan påverka.

Omstart imorgon. En inspirerande uppgift att möta Malmö FF på bortaplan?
-Mycket inspirerande. Det är såklart en tuff uppgift men det blir inte en bättre möjlighet att mäta sig i en tuff bortamatch, förbättra oss som lag och vinna ännu mer förtroende än det här. Såklart även för att vara med i kampen om de bästa placeringarna. Det är det vi jobbar för nu.

Vi har förberett oss på naturgräs under hela den här veckan?
-Ja, det tyckte vi var en självklarhet när vi skulle komma hit. Man ska komma ihåg att det finns olika typer av gräsmattor men det här kommer att bli en fysisk match och det är svårt att locka fram det på samma sätt på konstgräs. Vi har valt att vara på gräs hela veckan inför den här matchen vilket vi inte har gjort innan, men vi tror att det är rätt för att vara så bra förberedda som möjligt för just den här matchen.

Till sist, hur är läget i truppen?
-Alla som var iväg på landslagsläger har kommit tillbaka inspirerade och friska, vilket är bra. Det som har hänt sedan Hammarby-matchen är att Kalle Holmberg skadade sig i samband med vår match mot Djurgården i U21-serien, en match vi använde som en träningsmatch inför den här matchen. Kalle är inte med men i övrigt ska alla vara uttagningsbara som det ser ut nu.

Supporterinformation inför matchen.

Annonser