IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 augusti, 2019

Jens Gustafsson inför bortamatchen mot IFK Timrå

Förutsättningarna är enkla: vinnaren mellan IFK Timrå och IFK Norrköping spelar gruppspel i Svenska Cupen i början av nästa år. Här är Jens Gustafssons tankar inför matchen.

Ett gruppspel i Svenska Cupen står på spel imorgon, det är en viktig match?

-Utan att kategorisera matcherna så är vi väldigt angelägna att gå segrande ur matchen imorgon. Dels för att få en bra försäsong men framförallt är det ännu en möjlighet för oss att vinna en titel och ta oss ut i Europa nästa sommar igen, säger Jens Gustafsson.

IFK Timrå ligger på nionde plats i Division 2 Norrland. Har man som Allsvensk tränare koll på ett sådant lag?

-Vi har sett Timrå efter att vi fick reda på att det var det laget vi skulle möta och vi är uppdaterade på ett sätt som gör oss trygga i att vi vet hur Timrå vill uppträda på planen. Som alltid är det dock vår egen prestation som är det viktigaste.

Blir det några förändringar i truppen mot den senaste matchen?

-Det är mycket att ta hänsyn till när vi tar ut en trupp. Vi har först och främst resonerat kring vilka spelare som kan ge oss ett bra resultat i matchen. Belastningen på spelarna i en matchintensiv period spelar också in. Den matchintensiva perioden fortsätter dessutom med hemmamatchen mot Helsingborgs IF på söndag.

-Vi har också yngre spelare som vi vill ge möjlighet att växa och bli ännu slagkraftigare – det är vårt sätt, det vi tror på och något vi behöver fortsätta att jobba med framöver, avslutar Jens.

Matchen spelas på Timrå idrottsplats klockan 18.30 imorgon (onsdag).
Truppen presenteras under morgondagen.

Annonser