IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 augusti, 2019

Jens Gustafsson inför bortamatchen mot Hapoel Beer Sheva

Avancemang till play-off i UEFA Europa League står på spel i returmötet med Israeliska Hapoel Beer Sheva. Här är Jens Gustafsson tankar inför matchen.

I tisdags reste IFK Norrköping till Israel för bortamatchen mot Hapoel Beer Sheva som spelas under torsdagen.

-Vi åkte en dag tidigare än vad vi gjort till Irland och Lettland. Det finns ett reglemente som bestämmer vilka tider vi måste vara på plats och med tanke på resans längd, att vi vill träna ordentligt och acklimatisera oss till temperaturen så valde vi att resa en dag tidigare den här gången.

Jens Gustafsson fortsätter:

-Vi landade igår kväll (tisdag) och idag har vi egentligen ägnat dagen åt förberedelser inför träningen på kvällen och såklart inför matchen imorgon, säger Jens.

Hur är känslan inför matchen? Är det en vanlig dag på jobbet eller känner du att det är något speciellt som står framför oss?

-Det är absolut en speciell match. Det är en stor möjlighet som kräver en stor prestation och det är inte alltid sådana kvällar kommer till en. Det gäller att ta den utmaningen på ett bra sätt.

Om vi tar utmaningen på ett bra sätt, hur ser då chanserna för avancemang ut?

-Oavsett resultatet på Östgötaporten så hade det här varit en jättetuff match över 180 minuter. Utgångsläget som vi har gör att det finns en liten fördel för Beer Sheva. Deras ranking är mycket bättre än vår men vi vet också att med 90 minuter och 11 mot 11 så kan det gå hur som helst. Framförallt om man jobbar enormt hårt som lag och att alla är beredda att offra sig själva för lagets bästa. Det kommer att krävas imorgon.

Vi var som sagt och tränade på matcharenan ikväll, hur var förutsättningarna på plats?

-Det är en nybyggd och väldigt fin arena med en bra plan. Det finns ingenting utifrån de yttre förutsättningarna som kan påverka oss negativt.

Hur är läget i truppen som reste hit?

-Alla är uttagningsbara förutom Maic Sema. Maic har inte riktigt återhämtat sig från smällen han ådrog sig senast mot IF Elfsborg så han behöver någon dag till innan han är redo, avslutar Jens Gustafsson.

Annonser