IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

26 maj, 2019

Jens Gustafsson inför bortamatchen mot Hammarby IF

Under måndagen åker IFK Norrköping till Stockholm för att möta Hammarby IF på Tele2 Arena. Matchen startar klockan 19.00.

I den senaste matchen blev det tre poäng mot GIF Sundsvall. I och med den segern har IFK Norrköping nu 14 poäng efter tio spelade matcher.

– Vi har hittat ett modigare försvarsspel och klivit fram med fler spelare i de senaste matcherna. Det har vi jobbat på, dels för att vinna bollen högre upp men också för att må bättre som lag i en mer framåtlutad matchbild. Tidigare hamnade vi lite för lågt med för många spelare så detta var en nödvändig justering för att vi ska en god känsla på planen, säger Jens Gustafsson.

 

Hur är läget i truppen just nu?

– Spelarna har ställt upp väldigt bra och jobbat oerhört hårt. Många spelare har tagit chansen när den dykt upp, dels i sina naturliga positioner och några har gjort det i onaturliga positioner. Det är så du måste agera som spelare om du av någon anledning hamnar utanför, då gäller det att träna så hårt som möjligt för att vara förberedd när möjligheten kommer. När du gör det jobbar du stenhårt för att inte släppa in någon annan och det är en del i vårt sätt att agera nu.

 

Det väntas bli mycket publik under måndagen, hur ser du på detta möte?

– Det kommer bli en riktigt rolig måndagskväll. Vi möter ett bra lag och det är två lag som verkligen sätter anfallsfotboll i centrum. För publiken kommer det bli en fartfylld match.

 

Du har hyllat supportrarna efter flera matcher i år, hur tror du stämningen blir på Tele2?

– Som jag sa efter matchen mot Sundsvall så tyckte jag att Curva Nordahl likt oss har kommit igång och vi brukar ha bra support på bortaplan. Det hoppas jag vi får på måndag också, avslutar Jens Gustafsson.

 

Truppen presenteras under måndagen.

Annonser