IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 oktober, 2019

Jens Gustafsson inför bortamatchen mot GIF Sundsvall

Efter en fin period där tre raka segrar har bärgats är det nu dags att åka till Sundsvall och match mot Giffarna. Så här tänker vår manager Jens Gustafsson inför lördagens match.

-Det är en tuff utmaning men vi åker till Sundsvall med väldigt gott självförtroende med tanke på prestationerna vi har gjort den senaste tiden. Jag tycker att laget har växt för varje match.

Vad är det som gör Sundsvall till en tuff motståndare?

-Sundsvall är en motståndare som slåss med näbbar och klor för sin allsvenska existens. Om man ser tillbaka en månad i tiden så var det ett lag som var jumbo i Allsvenskan men de senaste veckorna har man tagit placeringar och ändrat sitt spelsätt lite grann samtidigt som man fått in kvalitativa spelare.

Vad är det man trycker extra på när det varit en fin period där vi klättrat i tabellen?

-Att vi fortsätter göra vårt yttersta varje dag i allt vi gör. Vi ska förbereda oss på bästa sätt och alltid göra vårt bästa på träning. Det är inget nytt vi gör, det är så pass uppbyggt här att oavsett resultat i matcherna jobbar vi hela tiden med vår egen utveckling och hur vi ska kunna bli bättre. Vi jobbar både med laget och individen och spelarna jobbar såklart med sin egen utveckling men även med att förstärka relationerna mellan varandra.

Startelvan har sett i princip likadan ut under de senaste matcherna men där spelarna som kommit in har bidragit på ett väldigt bra sätt. Hur ser läget ut i truppen idag?

-Vi har några frågetecken vilket gör att vi åker till Sundsvall med fler än 18 spelare och så får vi se hur vi formerar laget imorgon. Det vi kan säga är att Simon, Kalle och Kevin inte är uttagningsbara till den här matchen.

Maic Sema är tillbaka?

-Maic ser ut att vara tillbaka.

Supporterinformation till dig som stöttar IFK Norrköping på plats på NP3 Arena i Sundsvall.

Annonser