IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 september, 2019

Jens Gustafsson inför bortamatchen mot Falkenbergs FF

Efter förlusten borta mot Malmö FF har IFK Norrköping hittat tillbaka till vinnarspåret. 3-0 mot Örebro SK förra helgen följdes upp med 4-0 mot AFC Eskilstuna i torsdags.

Hur skulle du beskriva stämningen i laget Jens?

-Stämningen är jättebra och det speglas mycket av resultaten såklart. Våra prestationer har stegrats hela tiden under säsongen och det gör sitt till för stämningen.

Med många matcher under de senaste månaderna och med ett par skador här på slutet har vi använt många spelare, det har känts som att alla som kommit in verkligen har bidragit?

-Vi har använt stora delar av truppen och alla som spelat har jobbat hårt under lång tid för att vara redo att ta chansen som man sedan tagit. Samtidigt har vi gett speltid till våra yngre spelare vilket är enormt viktigt för framtiden.

Förutom fina resultat så har Norrköpingspubliken bjudits på två allsvenska debuter från Manasse Kusu och Isak Bergmann Johannesson. Även Pontus Almqvist har spelat i de tre senaste matcherna.

Vad är det de här killarna har som gör att man kan spela fotboll på så hög nivå i så låg ålder?

-Alla tre har jobbat väldigt hårt varenda dag, hela året sedan vi startade upp. Det är det som gör att utvecklingen till slut är så stark att man inte kan vara orolig för att de ska falla tillbaka i kvalité. Sedan hjälper hela laget och även vi ledare såklart till med att ta det här sista steget och det är vi ganska bra på vill jag säga.

I våras var det en väldigt svängig match där vi till slut lyckades vinna mot Falkenbergs FF efter att Kasper Larsen nickat in 4-3 i den 93:e matchminuten.

Räknar du med en lika tuff tillställning imorgon?

-Det tror jag att vi måste göra men inte på samma sätt som i mötet på Östgötaporten. Vår prestation hemma var väldigt dålig och vi ska upp i en mycket bättre prestation än i den matchen.

-Däremot är Falkenberg på deras hemmaplan en tuff utmaning och det är ett lag som slåss med näbbar och klor för sin allsvenska existens.

Precis som inför den förra bortamatchen har vi avslutat veckan med träning på naturgräs?

-Det stämmer. Vi var på Bollspelaren idag och fick feeling för underlaget. Däremot har vi tränat ganska lågintensivt då det har gått väldigt kort tid sedan den senaste matchen.

Det har varit en del spelare borta den senaste tiden. Hur ser det ut på skadefronten till morgondagens match?

-Simon Thern, Kalle Holmberg och Maic Sema är inte med i den här matchen heller.

Supporterinformation till dig som stöttar IFK på plats i Falkenberg.

Annonser