IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 oktober, 2019

Jens Gustafsson inför bortamatchen mot BK Häcken

Endast två matcher återstår av Allsvenskan 2019. Här kommer vår managers tankar inför årets sista bortafight.

Vi är tillbaka på vinnarspåret med tre poäng och en ny hållen nolla senast mot Kalmar, Jens.

-Som helhet var inte insatsen tillräckligt bra. Bra med seger såklart men det fanns mycket mer att önska både av laget som helhet och individuellt. Det var ingen insats som vi var speciellt nöjda med även om det är en styrka att vinna matchen.

Man kan aldrig leva på gamla meriter men vad tror du det är i spelet som gjort att Häcken som motstånd passat oss bra och vi har lyckats ta 9 raka segrar mot dem?

-Det är svårt att säga. Under dessa 9 matcher har IFK Norrköping bytt ut stora delar av truppen både en, två och tre gånger om. Det är mer en rolig svit för oss och våra supportrar att ha än något vi tittar på.

Vad kan vi förvänta oss för match idag då?

-Två lag som gärna har bollen själva vilket gör att det blir en kamp om bollinnehavet. En match där vi vill ha en kontrollerad matchbild där vi har en bra balans mellan korta och långa anfall och att vi har ett försvarsspel där våra avstånd är korta mellan backlinje och forwards.

Vad kan man som tränare trycka extra på för att ta fram den där extra motivationen när det bara återstår två matcher av säsongen?

-Dels spelar vi hela tiden för att bli bättre och utvecklas. Vi har 30 matcher i Allsvenskan plus Europa och Cupen på oss. Gör man bara sitt bästa i 28 allsvenska matcher så duger det inte och då kan ska man inte tillhöra IFK Norrköping.

Både Simon Thern och Kalle Holmberg spelade senast efter en tids frånvaro. Hur är läget i truppen idag?

-Vi har haft det lite rörigt denna vecka med en del frånfall. Som icke uttagningsbara idag har vi Kevin Alvarez, Kasper Larsen, Filip Dagerstål, Manasse Kusu och Maic Sema.

Annonser