IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

16 juni, 2020

Jens Gustafsson inför bortamatchen mot AIK

Matcherna kommer i snabb takt under inledningen av Allsvenskan 2020. Under onsdagen är det dags för årets första bortamatch, den spelas mot AIK som även dem tog tre poäng i den första matchen.

Hur har återhämtningen efter Kalmar och laddningen inför AIK sett ut?
– Vi har tränat på, både i måndags och tisdags. Såklart lite olika hur belastningen på spelare varit, men också individuellt baserat. Ganska snabbt efter Kalmarmatchen vände vi huvudet mot den match vi har framför oss nu. Vi följer det upplägg som vi har mycket erfarenhet av sedan tidigare.

Vilka intryck fick du av AIK efter 2 0 borta mot Örebro?
– Det var en relativt jämn match där det under långa stunder var ett AIK som hade tryck på Örebro, men även ett ÖSK som skapade en del chanser. Det som var intressant var en del nya namn spelarmässigt i AIK och sedan var det ett lag som gick framåt med flera man i offensiven. Det var på många sätt en ny bekantskap som AIK visade upp.

Ni har förberett er på naturgräs och hur tror du matchbilden kommer se ut?
– Så här tidigt är det svårt att säga vilken matchbild det blir och hur det kommer att se ut. Båda lagen fick utdelning med tre poäng vardera i premiären, vilket säkert lagt lite självförtroende i både vårt och AIK:s sätt att agera. Det är svårt att ha för stora förväntningar på matcherna så här tidigt på säsongen.

Läget i truppen?
– ”Alle” (Alexander Fransson), ”Julle” (Julius Lindgren), Kristoffer Khazeni och Oliver Stefansson är fortsatt indisponibla. Sead (Haksabanovic) har tränat på och är aktuell för spel.

 

Se intervju med Filip Dagerstål här!

 

Se intervju med Christoffer Nyman här!

 

Skribent: Jonas Nordholm

Annonser