IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 juni, 2019

Jens Gustafsson inför bortamatchen mot AFC

På söndag spelas den sista matchen för vårsäsongen innan sommaruppehållet väntar. IFK Norrköping har tagit sju poäng av nio möjliga under de senaste tre matcherna.

Kan man säga att prestationerna nu också avspeglar sig i poängskörden, Jens Gustafsson?

-Det är ett bra sätt att se på det. Vi växer och blir bättre och bättre i vår gemensamma prestation som lag, vårt självförtroende är starkare och vår tro på oss själva är också väldigt bra. Vi har egentligen fått bort allt tvivel på vår förmåga, vilket är väldigt viktigt för framtiden.

 

I den senaste matchen spelade IFK Norrköping 2-2 borta mot Hammarby i en match med två väldigt offensivt balanserade lag. Samma matchbild förväntas inte på söndag.

-Matchbilder är oftast svåra att sia om även om jag gissade att matchbilden mot Hammarby skulle vara som den blev. På söndag räknar jag med en mer kontrollerad matchbild även om vi verkligen vill fortsätta på vår inslagna väg med vår offensiva frejdighet och vårt aggressiva försvarsvarsspel.

 

Samtidigt går vi från en stor, i princip slutsåld arena till en mindre arena med något glesare läktare.

-Sådana saker kan absolut påverka om man inte är förberedd på det men det är vi förberedda på. Samtidigt är jag också övertygad om att vi kommer att flytta Curva Nordahl till Eskilstuna och att det stödet kommer att hjälpa oss framåt. Eskilstuna är ganska nära och det är sista matchen för våren så vi hoppas på samma stöd som vi fått tidigare under säsongen. Det har varit förbaskat bra, säger Jens.

 

Pontus Almqvist hoppade in och gjorde mål för Sylvia igår, hur är hans status och hur ser hans närmsta framtid ut?

-Status är att vi ser det som att han fortfarande är på väg tillbaka från sin skada. På väg tillbaka innebär att han är fullt frisk men att han behöver träna och spela matcher för att komma tillbaka till den nivå han hade vid skadetillfället. Det kommer säkert ta ett tag innan han är i slag fullt ut igen men det kommer han att jobba på med. Vi är otroligt nöjda och glada med hans framfart och hur han utvecklas hos oss men den närmsta tiden kommer han fortsätta att vinna förtroende i Sylvia och se till att han stabiliserar sig där han ska vara igen.

 

I övrigt är det bara Egzon Binaku och Andreas Blomqvist som inte är uttagningsbara till söndagens trupp.

-Gällande Egzon så var det som skrevs värre än utfallet vilket var glädjande. Han kommer att vara borta en stund men inte alls lika länge som man kunde befara. Nu får vi snart lite ledigt och det är inte säkert att han är på benen direkt när vi startar om men det kommer inte att dröja allt för länge där efter.

– Blomma har en liten känning, det är bara en väldigt liten grej. Det har varit ett halvår där han behövt den här kontinuiteten i träning och till viss del matchning för att komma tillbaka och kunna ha en stabil nivå där både han och vi har tillit till hans kropp. Efter uppehållet räknar vi med att han är tillbaka i gammalt gott slag.

 

Som sagt är söndagens match den sista för vårsäsongen innan nästa allsvenska match spelas borta mot AIK den 25 juni.

-Vi är noga med att spelarna ska koppla av men fortfarande träna. Vi har en otroligt viktig period framför oss med Allsvenskan och Europa League efter semestern och det krävs att vi verkligen är utvilade. Samtidigt ska vi inte vila så pass mycket att det går ut över fysiken vilket jag är övertygad om att vi inte kommer att göra. Ledarstaben ska också vila så att vi är fräscha och fyllda av energi när vi kommer tillbaka.

 

Supporterinformation till dig som stöttar IFK på plats på Tunavallen på söndag
https://ifknorrkoping.se/supporterinformation-afc-eskilstuna-ifk-norrkoping/

Annonser