IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 juni, 2019

Jens Gustafsson inför återstarten av Allsvenskan

Efter ett drygt tre veckor långt uppehåll kliver IFK Norrköping imorgon in i Allsvenskan igen. I återstarten väntar AIK på Friends Arena.

Hur är känslan inför morgondagens återstart, Jens Gustafsson?

-Det känns väldigt kul att det drar igång igen. Även om uppehållet inte varat så länge som det kan vara ibland så känns det som att det var länge sedan det var match.

Träningsläger på gräs och seger mot Falkenbergs FF. Har den senaste träningsveckan gett vad du ville ha ut?

-Vi känner oss trygga med att vi från starten av Allsvenskan blev bättre och bättre som lag för varje match som gick. Vi har tagit hand om den här perioden bra och samlat kraft inför uppstarten, vi har tränat tufft och känner oss väl förberedda. Den här första matchen efter uppehållet spelas på gräs och då har vi också förberett oss på gräs.

IFK Norrköping är obesegrade i de tre senaste mötena med AIK, vad krävs för att den sviten ska stå sig även efter morgondagen?

-Vi måste fortsätta spela vårt egna spel. Det betyder att vi ska ha god balans i laget och vara disciplinerade i försvaret. Vi ska också vara frejdiga och jobba hårt med vårt passningsspel och vår fartfyllda anfallsfotboll.

Alexander Fransson är avstängd, hur är läget i truppen i övrigt?
– Det vi vet är som sagt att Alexander Fransson är avstängd. Utöver det har vi några frågetecken vilket gör att vi tar ut truppen imorgon. Vi får se vilka som kommer till spel.

Supporterinformation till dig som stöttar IFK Norrköping på plats på Friends Arena.

Annonser