IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

22 februari, 2020

Jens Gustafsson: “En tuff match som väntar oss”

Imorgon börjar tävlingssäsongen 2020 när IFK möter Halmstad BK i den första matchen i Svenska cupens gruppspel.

Klockan 14.30 blåser domaren igång IFK Norrköping-Halmstad BK på Östgötaporten.

– Det känns såklart kul att tävlingsmatcherna drar igång, de kommer tidigt numera och det är något vi uppskattar. Vi hade önskat att vi var längre fram när det gäller formen på vissa spelare som haft det lite motigt under slutdelen av förra säsongen och början av denna. Det gör att de inte är där det skulle vara önskvärt att de var, säger Jens Gustafsson inför matchen.

Halmstad BK slutade sexa i Superettan 2019 efter en stark säsongsavslutning med fem raka segrar. Under försäsongen har Halmstad vunnit mot Lund med 3-1, Varberg med 2-1 och förra helgen mot Falkenberg med 2-0. Halmstad har även spelat 1-1 mot Ljungskile och förlorat mot FC Köpenhamn med 2-0.

– Det är ett välorganiserat lag, som har fått bra ordning i föreningen och hela verksamheten. Det är en tuff match som väntar oss, säger Jens om motståndet.

IFK har sedan hemkomsten från träningslägret i Portugal hunnit med att spela två träningsmatcher, och det har blivit seger i båda: 4-2 mot Breidablik, och 3-1 mot Jönköpings Södra i tisdags. I IFK och Halmstads grupp i Svenska cupen, grupp 5, finns även Tvååkers IF och Falkenbergs FF.

– Vi är väldigt ödmjuka inför hela cupspelet, där vi vet att vi möter motståndare som är välorganiserade och tuffa att ha att göra med. Däremot så är vi i en situation där många spelare har visat att de kommer vara med och konkurrera på allvar. De har gjort det så pass bra att vi tror stenhårt på att vi kan gå ut och göra en bra prestation imorgon. Vi vill såklart vinna matchen.

Truppen: Isak Pettersson, Julius Lindgren, Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen, Lars Krogh Gerson, Kevin Álvarez, Egzon Binaku, Christopher Telo, Ian Smith, Ísak Bergmann Jóhannesson, Andreas Blomqvist, Manasse Kusu, Simon Thern, Jonathan Levi, Carl Björk, Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic.

Information om entré, parkering, vilka läktare som är öppna etc hittar du genom att klicka HÄR.

Har du inte årskort och inte köpt biljett till morgondagens match? Klicka HÄR för att komma till biljett-sidan.

Annonser