18 februari, 2020

Jens: “En prestation vi i stora delar är väldigt nöjda med”

IFK Norrköping vann hemma mot Jönköpings Södra med 3-1, i en match där alla mål kom i andra halvlek.

IFK tog tag i taktpinnen i inledningen av matchen och skapade flera chanser under första kvarten. Carl Björk sköt ett skott som styrdes strax utanför stolpen, Sead Haksabanovic frispelade Jonathan Levi som sköt tätt utanför och Ísak Bergmann var nära efter en hörna.

– Det var en ganska väl genomförd match, och en prestation som vi i stora delar är väldigt nöjda med. Vi började bra, men sedan kom Jönköping in i det efter ungefär 20 minuter, säger manager Jens Gustafsson efter matchen.

Första halvlek jämnade ut sig och slutade oavgjort – 0-0. IFK startade andra halvlek starkt och gjorde 1-0 när den var fem minuter gammal. Manasse Kusu drev fram bollen centralt i planen och lade sedan ut den till Lars Krogh Gerson på högerkanten. Hans inspel längs marken gick förbi Carl Björk, men perfekt till Haksabanovic som satte dit 1-0. IFK hade två jättelägen direkt efter ledningsmålet, men målvakten räddade både Levis skott med högern och Carl Björks avslut från nära håll.

2-0 kom 20 minuter från slutet, när Sead drog igång en kontring från egen planhalva. Först vände han bort en motståndare i mottagningen, och när han satte fart längs vänsterkanten var det ingen som lyckades sno bollen av honom. Mitt på J-Södras planhalva slog han bollen till Totte, som tog med sig den och drog in bollen på halvvolley i första krysset.

Fem minuter senare gjorde IFK 3-0. IFK pressade högt, Totte vann bollen och lämnade den till Ísak Bergmann Jóhannesson till höger. Totte fortsatte i djupet och öppnade en lucka till Thern, som fick bollen av Bergmann utanför straffområdet. Thern drog på ett hårt, skruvat distansskott som satt otagbart för målvakten i högra delen av målet.

J-Södra fick mot slutet av matchen ha mer boll på IFK:s planhalva, och gjorde mål med bara några minuter kvar. Moustafa Zeidan fick bollen utanför straffområdet och satte bollen i Isak Petterssons vänstra hörn.

– Jag tycker att det är fler och fler som visar framfötterna, och att allt fler hittar rytm och fart. Vi ser också att de yngre spelarna – för varje minut som går – blir bättre och bättre i sitt beslutsfattande. Det är väldigt kul.

På söndag går IFK in i Svenska cupen, när Halmstad kommer till Östgötaporten.

Var det här ett bra genrep?

– Ja, det var det väl – där vi är just idag. Vi har mycket kvar, och många spelare behöver bli bättre formmässigt, men det är vi väl medvetna om. Vi får vara ödmjuka inför gruppen där vi möter tre väldigt tuffa motståndare. Vi jobbar på och blir bättre, så får vi se vart det tar vägen.