IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 november, 2021

Jennie inför IFK Kalmar: “Det ska bli riktigt roligt med match igen”

Sista bortamatchen för säsongen blir en dubbel IFK-helg i Kalmar. Imorgon väntar redan uppflyttade IFK Kalmar på Gröndals konstgräs och det med en bra IFK Norrköpingkänsla: “Alla vill avsluta säsongen så bra som vi bara kan”, säger Jennie Egeriis.

I och med IFK Kalmars kryss hemma mot IK Uppsala förra helgen tog Smålänningarna den andra av tre uppflyttningsplatsen till Obos Damallsvenskan 2022. Det innebär att båda kamratlagen vet var de spelar nästa säsong.

IFK Norrköping tog förra lördagen emot Borgeby FK hemma på Platinumcars Arena där det ånyo blev oavgjort lagen emellan. Det var ett besviket IFK som inte riktigt kom igång och där Lovisa Gustafsson såg till att kvittera Borgebys ledningsmål i slutet av den första halvleken. IFK höjde nivån i den andra halvleken men fick inte utdelning på de chanser som skapades.

IFK och Kalmar har mött varandra ett par gånger under året. Dels under försäsongen där Selma Nyström kvitterade i slutminuterna till 1-1 – dels i mitten av juni strax efter att de första restriktionerna släppts. Då mötte över 200 supportar laget där Kalmar dessvärre gjorde matchens enda mål. Förutom matcherna finns det också en ganska tydlig spelarkoppling. Irma och Selma Cajlakovič har tillhört Kalmar, precis som Selma Berggren och Jennie Egeriis. Efter sommaren anslöt även Camilla Olsson från IFK Kalmar.

Men det till trots är känslan som inför en vanlig match.

  • Jag har många goda vänner där och att det är väldigt duktiga fotbollsspelare, säger Jennie Egeriis.

Hur är känslan i truppen just nu?

  • Det är en bra känsla. Vi har diskuterat förra matchen och kommit överens om att de inte var vår bästa prestation, men utöver den matchen så har vi bra känsla och har haft ett bra flow. Alla vill avsluta säsongen så bra som vi bara kan.

Ett säkrat avancemang för Kalmar och ett sedan tidigare klart kontrakt för IFK innebär att båda lagen kan spela utan press. Om det är en fördel att möta Kalmar nu än om avancemanget inte varit klart är svårt att sia om.

  • Det blir ju en liten värdemätare för oss för att se lite var vi ligger till. Sen är det alltid roligt att möta topplag.

Herrarna möter Kalmar FF på söndag kväll och Peking Fanz har bland annat ordnat en supporterresa för att börja med damernas match på lördagen och avsluta med herrarnas kvällen efter.

  • Om så är fallet, är vi otroligt tacksamma, stödet betyder väldigt mycket och vi uppskattar all support vi får! Säger Jennie Egeriis.

En IFK-helg med siktet på sex poäng av sex möjliga.

IFK Kalmar-IFK Norrköping
Elitettan (25:26)
Lördagen den 6/11 kl. 14:00
Gröndals IP
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-truppen: Uppdateras

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser