24 april, 2023

Jansson om kvällens förlust: “Bittert, men rättvist”

Ett regnigt Eleda Stadion stod för inramningen när kamraterna gästade Malmö. En intensiv match slutade 3-0 till hemmalaget, IFK tvingas lämna Malmö utan poäng. “Bittert, men rättvist”, säger Oscar Jansson efter slutsignal.

IFK Norrköping stod för matchens första målchans –  Viktor Lind tog emot bollen i straffområdet och avslutade på täckande försvarare efter bara någon minut – därefter övertog Malmö initiativet.

Hemmalaget radade upp hörnor och det blev farligt redan efter 5 minuter, när Oscar Jansson tvingades sträcka ut och göra en jätteräddning på Isaac Kiese Thelins avslut. Hörnorna fortsatte att komma – och till sist gjorde även målet det.

En väl slagen hörna hamnade hos Isaac Kiese Thelin som nickade in ledningsmålet. 1-0.

IFK gick på halvtidsvila i underläge.

Andra halvleken inleddes starkare av IFK, men några farliga målchanser blev det inte.

Istället var det Malmö som först kunde utöka ledningen – och efter det också punktera matchen.

Kamraterna lämnar Malmö utan några poäng.

• Malmö är klart bättre än oss idag och vinner välförtjänt, i kombination med att de är bra så kommer vi inte riktigt upp i nivå som vi ska. Bittert, men klart rättvist, säger Oscar Jansson efter slutsignal.

Hur gör man för att se framåt, för att gå vidare, efter en sådan här match?

• Resultatet får inte påverka oss. Vi har fått med oss bra resultat tidigare och startat allsvenskan på ett bra sätt. Förlora kommer alla lag att  göra under säsongen, vi kommer inte låta det påverka oss, utan istället jobba på bra i veckan. Så kommer vi gå ut och vinna mot Blåvitt om en vecka, så är det, avslutar Oscar.

Malmö FF – IFK Norrköping: Allsvenskan, 24 april 2023, omgång 4, Eleda Stadion, discovery+.

Målen: Isaac Kiese Thelin 14′, Stefano Vecchia 72′, Taha Ali 78′

Varningar IFK: Victor Lind 53′, Marco Lund 90′

Startelvan: Oscar Jansson – Jakob Ortmark (71′), Marco Lund, Anton Eriksson Marcus Baggesen (71′) – Jesper Ceesay, Arnór Traustason – Victor Lind (84′), Laorent Shabani (36′), Arnór Sigurdsson – Christoffer Nyman (84′)

Ersättare: Wille Jakobsson, Niklas Gunnarsson , Kojo Peprah Oppong (84′), Yahya Kalley (71′), Maic Sema, Kristoffer Khazeni (36′), Andri Gudjohnsen (84′), Emil Roback (71′), Stephen Bolma