IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 november, 2023

Jansson: “Just nu känns det tomt”

Det blev en tung säsongsavslutning för IFK Norrköping på Studenternas. “Just nu känns det tomt”, säger en besviken Oscar Jansson efter 2-0 förlusten mot Sirius.

Första halvleken var Sirius närmst. En böljande matchbild – en där hemmalaget tog sig fram till det farligaste lägena – präglade de första 45 på Studenternas.

Sirius, som var särskilt farliga på kontringar, tvingade Jansson och backlinjen till flera ingripanden. IFK Norrköping å andra sidan kom inte särskilt nära, även fast de växte sig in i matchen och skaffade sig ett antal hörnor strax innan halvtidspaus.

Den andra halvleken fortsatte på inslagen väg.

Efter bara några minuter hittade Abou Ali förbi Oscar Jansson och gav hemmalaget ledningen.

En dryg kvart senare var samma Abou Ali framme igen och utökade hemmaledningen.

Målet fastställde resultatet i säsongens sista match som slutade 2-0.

Oscar Jansson efter slutsignal…

Om matchen…

  • Vi förlorade mot ett bättre lag idag. Det var inget snack, tyvärr. De är i ett flow och har varit det i höst, det har vi inte och det var nog skillnaden idag. 

Om att säsongen är över…

  • Det känns tomt på något sätt. Jag tycker att vi har visat att vi har två ansikten den här säsongen. Det ena är ett lag som är nära topp fyra och det andra är ett lag som håller alldeles för dålig nivå. Det är den känslan man har just nu i magen, den är jobbig. Samtidigt, när man fått ett par  dagar att smälta det, kanske vi kan hitta och titta på de bra saker vi gjort också. Men just nu känns det tomt. 

Med en hälsning till supportrarna…

  • Jag har all respekt för de som är här. Det känns viktigt att visa att vi är tillsammans allihopa, och att visa den uppskattning vi i laget känner. Shit vad man uppskattar dem, de är fantastiska. 

Presskonferens med Fredrik Landén och Christer Mattiasson

IFK Norrköping – IK Sirius 0-2 (0-0): Allsvenskan omgång 30, söndag 12/11 klockan 15.00, Studenternas IP.

Mål: Abou Ali 53′, Abou Ali 75′

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid (70), Anton Eriksson, Jesper Tolinsson, Marcus Baggesen (61) – Arnor Traustason, Ari Skulason (70), Vito Hammershøy-Mistrati (85) – Victor Lind (61), Christoffer Nyman, Isak Andri Sigurgeirsson.

Ersättare: Wille Jakobsson, Maic Sema (61), Fritiof Hellichius, Mouttaz Neffati (70), Daniel Burubwa, Ture Sandberg (70), Noel Sernelius (85), Leo Jonsson, Yahya Kalley (61).

Annonser