IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 november, 2023

Jansson inför Sirius: “vi ska använda energin vi fick med oss från förra matchen”

Säsongens sista match stundar. För IFK Norrköping betyder det bortaresa till Studenternas IP för att möta IK Sirius i toppform. “vi ska använda energin vi fick med oss från förra matchen”, säger Oscar Jansson inför bataljen.

En match kvarstår av den allsvenska säsongen 2023. IFK Norrköping avslutade med seger på hemmaplan i den svängiga matchen mot Varberg som tillslut blev 4-3 efter ett förlösande mål av Maic Sema. Nu väntar match på bortaplan mot IK Sirius. Lagen möttes senast i den allsvenska premiären som slutade 1-1 på Platinumcars Arena där Alsanti gjorde första målet och Victor Lind kvitterade.

Oscar Jansson om den svängiga matchen mot Varberg och efterföljande avtackning…

  • Jag vet inte hur man skulle summera den överhuvudtaget. På något sätt var det bara skrivet i stjärnorna att de skulle få det avslutet som de fick. Jag är så glad för Maic att just han får peta in segermålet och Ari för att han fick komma in och ändra matchen till vår fördel.

Tre unga spelare fick hoppa in i Moutaz Neffati, Ture Sandberg och Daniel Burubwa, vad är det för spelare du sett i träning?

  • Jättekul för Danne och Neffati att göra debut och att kröna det med ett mål också! Ture gör sin andra match och jag är jätteglad att han fick visa det vi redan vet om honom.

En sista match återstår på säsongen, Sirius är ett formstarkt lag som spelar för att slå sitt egna poängrekord, hur ser du på motståndaren?

  • Sirius är ett lag som varit otroligt starka på hösten. De har på något sätt hittat ett sätt att maximera varandra. Det måste vi såklart se upp med, men vi har full tro på att vi tar en trea uppe i Uppsala.

Hur ska vi ta oss an dem på söndag?

  • Lite som jag sa så måste vi se upp för deras spelare i form. Det kommer bli en tight match men vi ska använda energin vi fick med oss från förra matchen!

 

Arnór Traustason om avtackningen och årets sista match.

IFK Norrköping

0-3 underläge vändes till 4-3 vinst på Platinumcars Arena mot Varbergs BoIS när Skúlason, Sema och Telo tackades av för trogen tjänst i IFK Norrköping.

Det är tight i mitten av tabellen, efter söndagens omgång kan IFK antingen sluta som 10:a eller 6:a i tabellen.

Tabelläget: 8:a – 41 poäng – 45 mål/43 insläppta – 12 – 5 – 12

Flest mål: Arnor Traustason 9st

Flest framspelningar: Vito Hammershoy-Mistrati 7st

IK Sirius

Upplänningarna har verkligen vänt säsongen. Från att ha legat i bottenregionerna till de senaste månadernas lyft där man nu är obesegrade i sju raka matcher.

Under sin obesegrade svit på sju matcher har man gjort 21 mål och släppt in 8 mål, däribland 7-0 segern mot Varberg.

Tabelläget: 9:a – 39 poäng –  49 mål/ 44 insläppta – 11 – 6 – 12

Flest mål: Joakim Persson 10st

Flest framspelningar: Tashreeq Matthews 9st

IK Sirius – IFK Norrköping: Allsvenskan omgång 30, söndag 12/11 klockan 15.00, Studenternas IP

Annonser