IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 september, 2021

Jansson inför ÖSK: “Vi vet vad vi vill göra”

IFK-målvakten Oscar Jansson laddar upp för att ge sin tidigare klubb Örebro SK en svår match på söndag. “Vi är väldigt taggade på att spela en bra fotboll för våra supportrar”, säger han.

Mötet med Örebro SK på Platinumcars Arena blir det första för Oscar Jansson på hemmaplan mot sin tidigare klubb.

  • Det är ingenting jag tänker på egentligen utan det är en match där vi kan ta tre poäng. Sen känner jag många i laget. Men nu har vi mött dem två gånger innan (träningsmatch + bortamatch) så nu tycker jag inte det är något speciellt, säger han.

Laget hade en bra träningsvecka inför Malmö FF och nu har en ny bra träningsvecka avrundats inför mötet med Örebro SK.

  • Vi vet vad vi vill göra. Sen finns det alltid en motståndare som försöker göra det svårt för oss och motverka det vi vill göra. Men det är saker som vi justerar hela tiden och saker som blir bättre och bättre.  Man lär känna laget bättre hela tiden och vet vad spelarna ska göra i olika situationer. Det tar tid och ska inte underskattas, säger Jansson.

Örebro SK kämpar för att rädda kontraktet med sina 13 poäng på 18 spelade matcher.

  • Det finns inga lätta matcher i Allsvenskan. Vi mötte Östersund som låg sist och vann knappt med 2-1 borta. Man ska göra jobbet varje vecka och hade vi underskattat lagen hade vi legat längre ner i tabellen än vad vi gör nu. Vi ska ut och köra och är väldigt taggade på att spela en bra fotboll för våra supportrar.

IFK Norrköping ligger femma i tabellen och har siktet inställt uppåt med 27 poäng på 18 matcher. Matchen mot Örebro är i det viktigare slaget för att hänga på i toppen i den jämna tabellen.

  • Vi måste ta trepoängare för att komma uppåt, det är inget snack om saken. Så vi börjar med det på direkten, säger Jansson bestämt.

IFK Norrköping–Örebro SK: 19/9 klockan 15.00, Allsvenskan, Platinumcars Arena, discovery+.

  • Stötta IFK Norrköping när du tecknar abonnemang hos discovery+! För varje nyteckning genom denna unika länk går det en del av pengarna direkt till IFK Norrköping. 
  • Få höjdpunkten serverad i mobilen redan innan måljublet lagt sig – skaffa Highlights Plus!  Med Highlights Plus kan du följa alla IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan direkt i vår app.
  • Butiken i Linden köpcentrum är öppen matchdagar – välkommen dit!
  • Inför varje hemmamatch under årets säsong har du möjlighet att vinna en av spelarnas använda matchtröjor. Nu kan du vinna Jonathan Levis och Julius Lindgrens tröja. Läs mer genom att klicka här. 

Annonser

Detta evenemang är endast för Partners till IFK Norrköping.
Vill du bli partner kan du läsa mer om vad det innebär här eller ta kontakt med vår marknadsavdelning här