IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 augusti, 2021

Jansson inför ÖFK hemma: “Vi ska försöka explodera”

Efter en tung förlust mot Halmstads BK är det ett revanschsuget IFK Norrköping som tar klivet in på Platinumcars Arena för att möta Östersunds FK. “Vi är fortfarande på en resa som är sjukt intressant och som kommer bli otroligt bra”, säger målvakten Oscar Jansson.

IFK Norrköping åkte hem från Halmstad förra helgen med en besviken trupp efter 1-2-förlusten. Målvakten Oscar Jansson var en av spelarna som var märkbart tagen efter matchen.

  • Man kom in efter matchen och var otroligt nere. Sen när vi tittar på den i efterhand är det små marginaler som tippar till deras fördel. Vi kommer in i deras sista tredjedel otroligt många gånger men har inte den där sista kvaliteten. Vi blir otroligt hårt straffade på en bra individuell prestation av Amir Al Ammari och sedan är det ett avslut i boxen som oturligt går mellan benen på en av våra försvarare. Det var otroligt små marginaler som tippade till deras fördel, säger Jansson.

I lägen som detta när lag har fått några tuffa förluster emot sig brukar diskussioner starta om laget ska förändra hela spelet eller ha is i magen och jobba på för att till slut få det att lossna. Men på den fronten är Jansson fast besluten över vilken väg IFK Norrköping ska gå.

  • Att börja ändra massor grejer är för mig en förlorarmentalitet. Det gäller att vara rättvis och objektiv när man analyserar matchen i efterhand. Det tycker jag att vi har gjort på ett jättebra sätt. Vi är aldrig nöjda när vi förlorar men gör samtidigt otroligt mycket bra grejer på planen. Vi är fortfarande på en resa som är sjukt intressant och som kommer bli otroligt bra, säger Jansson och fortsätter:
  • Men vi måste se till att det går fort för vi kan inte bara säga att vi är på väg någonstans. Vi måste ta steg varje vecka.

Nu väntar Östersunds FK på hemmaplan. Ett lag som IFK Norrköping vann mot redan för två veckor sedan där Jansson räddade en matchavgörande straff.

  • Vi ska försöka explodera så mycket som möjligt på söndag. Det finns inget annat än att vi vill ta tre poäng. Sedan finns det en motståndare där som kommer vara desperat över att plocka poäng och göra det svårt för oss. Men jag har all tro på oss. Vi har otroligt bra chanser att vinna, säger Jansson.

De senaste tre matcherna har varit på bortaplan och nu vill IFK bjuda supportrarna på en bra fotboll på Platinumcars Arena.

  • Vi är sugna på att göra en bra prestation här hemma eftersom det känns som att det var ett tag sedan. Vi vill ge fansen det och oss själva en trygghet i att vi bestämmer på hemmaplan. Det ska vi hitta tillbaka till så fort som möjligt.

IFK Norrköping–Östersunds FK: 29/8 klockan 15.00, Allsvenskan, Platinumcars Arena, discovery+.

Annonser