IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 februari, 2022

Jansson inför mötet med Sollentuna FK: “Är som vilken match som helst”

På måndagen tar IFK Norrköpings herrar sitt pick och pack till Stockholm för att möta division 1-klubben Sollentuna FK i det fortsatta gruppspelet i Svenska Cupen. “Skillnaderna syns om vi gör en hundraprocentig insats. Tappar man några procent är inte skillnaden så stor”, säger IFK-målvakten Oscar Jansson.

Ett allsvenskt motstånd mot en division 1-klubb. På pappret ska det vara en enkel match för IFK Norrköping att ta hem segern i måndagens möte med Stockholmsklubben Sollentuna. Men om det är något målvakten Oscar Jansson lärt sig under sin karriär är det att aldrig underskatta ett motstånd.

  • Vi har laddat upp som att det är vilken match som helst. Skillnaderna i förberedelse blir inte så stora den här tiden på året och Sollentuna är motiverade. Förra året hade vi ganska länge problem med Sandviken, så vi vet vad som krävs. Skillnaderna syns om vi gör en hundraprocentig insats. Tappar man några procent är inte skillnaden så stor och då blir det jobbigt. Men vi ska åka dit och vinna och se till att vi har ett bra utgångsläge inför sista matchen i gruppen, säger Jansson inför måndagens möte.

Hur har snackat gått inför matchen om just att inte underskatta motståndet?

  • Vi har egentligen inte snackat någonting om det. Vi har bara fokuserat på att göra en bra vecka träningsmässigt. Det handlar om att försöka ta med sig en bra känsla in i matchen. Vi ska visa att vi är ett bättre lag. Gör vi det kommer vi vinna matchen. Men alla måste vara där och alla måste ta det på fullt allvar.

Under veckan har fokus varit att justera de moment i matchen mot Östers IF senast som inte fungerade. Jansson menar på att mycket i det här läget av säsongen handlar om att få till en helhet med laget.

  • Det är en vanlig uppladdning och en vanlig match där vi ska få ihop laget ännu mer, konstaterar Jansson.

Nu har det gått en tid sedan den nye målvaktstränaren Christian Tiritiello tog klivet in i föreningen och Jansson har fått jobba på detaljerna i spelet tillsammans med honom under en tid.

  •  Nu handlar det om att göra IFK Norrköping 2022 så bra som möjligt och då måste jag vara så bra i den delen som möjligt. Det handlar om ett kollektiv. Nu har vi haft försäsong så pass länge att man rostat av allting. Det handlar om att göra allting så mycket som möjligt så ofta som möjligt så bra som möjligt.

Sollentuna FK-IFK Norrköping, Måndag 28/2 19:00,  Grimsta IP, Cmore 

Annonser