IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 maj, 2022

Jansson inför Hammarby borta: “Det blir en fantastisk tillställning”

Vårsäsongens sista bortamatch närmar sig. “Vi är i bra form, de är i bra form, det kommer vara mycket publik – det blir en fantastisk tillställning”,, säger Oscar Jansson inför morgondagens drabbning mot Hammarby på Tele2 Arena.

Fyra raka segrar, sol och värme – är det lättare att gå till träningen nu än för ett par månader sedan?

  • Jo, det är det ju såklart, det vore konstigt annars. Det är många som sagt det redan, men vi hade ändå en bra stämning i truppen och gjorde bra prestationer innan segrarna. Jag tror att det är därför vi kunnat vända så snabbt och få resultat. Hade det sett ut som skit i början hade det varit tyngre och svårare att vända den trenden. Vi har haft en tro under en lång period och Rikard har varit ihärdig i hur vi ska göra, så då är det lätt att sätta fingret på när det är något som inte går vår väg.

Den första segern för säsongen, borta mot Kalmar, var nära att bli till ett kryss, men Jansson sträckte ut på övertid och räddade tre poäng i sista stund.

Räddningen kändes viktig då, men kanske ännu mer i efterhand?

  • Jag gjorde min del i hela den lagprestationen. Det var många som var med till Öland, vi samlade ihop oss under några bra dagar och vi fick en stark prestation. Det är viktigt att alla gör det som krävs, och det var skönt att jag kunde göra det som krävs av mig.

Därefter blev det segrar – och nollor – mot både Värnamo och Helsingborg innan IFK Norrköping satte gasen i botten hemma mot Sundsvall förra helgen. 4-0 i halvtid blev till 5-1 efter 90 efter att Sundsvall stuckit upp och fått dit en reducering till 5-1. Det innebar att det inte blev någon tredje raka nolla för IFK och Jansson.

Stör det dig att det inte blev en nolla till?

  • Egentligen ingenting. Visst, det var irriterande just då, men jag tror att alla som var på matchen mot Sundsvall kände “det här vill vi ha mer av”. Det individuella, att räkna nollor, rör mig inte alls. Det var en fantastisk match men jättebra inramning och det vill vi har mer av, och att stan ska tro och längta efter nästa match.

Vi är ju inte så långt in i säsongen, men än så länge har vi släppt in färre än ett mål per match i snitt. Det är skillnad mot förra året – känner du att du är bättre eller är det vad som händer framför dig som förbättrats?  

  • Jag känner mig i jättebra form, det gör jag. Vi har ju ändrat en del i hur vi försvarar och det har hjälpt oss att stänga matcher. Vi har flera olika sätt att försvara på och kan växla mellan att spela lågt och högt, jag tror att vi är ganska obehagliga att möta på det sättet och att det är en svår utmaning för andra lag. Förra året tillät vi mycket omställningar och det har vi varit bättre på att stoppa i år. Vi, och jag, är längre fram än för ett år sedan.

Hammarby borta. Hur ser du på den uppgiften? 

  • Vi är i bra form, de är i bra form, det kommer vara mycket publik – det blir en fantastisk tillställning. Vi ska vara ödmjuka men visa den tron vi har haft på vårt spel. Det kommer att bli otroligt roligt.

 

Hammarby IF-IFK Norrköping: Söndag 22/5 klockan 15.00, Tele2 Arena, Stockholm, discovery+

Annonser